vrouwelijk genot

Hoe stimuleer je het vrouwelijk genot?

De clitoris, wat is dit toch voor mysterieus orgaan? Hoewel we er vaak over horen, heeft het niet altijd de plaats gehad die het verdient. En dat terwijl het een essentiële rol speelt in het vrouwelijk genot…

Leestijd: 2 minuten

Vaginaal of clitoraal orgasme?

Het clitorale orgasme wordt vaak (verrassend) ontdekt door wrijven of druk tijdens de kinderjaren, en wordt vaak beschouwd als “kinderlijker” en minder intens dan het vaginale orgasme. Tot voor kort was de heersende opvatting dat een vrouw moest klaarkomen door penetratie en dat alleen een orgasme verkregen door geslachtsgemeenschap “geldig” was.

Gelukkig zijn de opvattingen en de wetenschappelijke kennis geëvolueerd en weten we nu dat dit onderscheid tussen vaginaal en clitoraal orgasme totaal achterhaald en ongegrond is. Het beroemde vaginale orgasme is in feite slechts het resultaat van een inwendige stimulatie van de wortels van de clitoris.

Van buitenaf gezien lijkt de clitoris niet erg imposant, maar in werkelijkheid is het veel groter dan hij lijkt. Het zichtbare deel, “de eikel” genoemd, zou ongeveer 1 cm zijn. Maar met het onzichtbare deel erbij zou de werkelijke grootte eerder tussen 9 en 11 cm liggen. Dit orgaan is ook bedekt met zintuiglijke sensoren die lijken op die van de eikel.

Lees ook
Kun je zin máken in seks? >

Hoe stimuleer je het vrouwelijk genot?

Als de clitoris standaard het orgaan van genot is, zijn er evenveel manieren om het te stimuleren als er vrouwen zijn. Terwijl sommige vrouwen genieten van een meer directe en intense aanraking, vinden anderen het gebied zo gevoelig dat het pijnlijk kan zijn. Het is dus voor het vrouwelijk genot van essentieel belang te kunnen experimenteren met het soort en de intensiteit van het contact.

Ten slotte is het ook belangrijk op te merken dat het lichaam de neiging heeft te veranderen tijdens de menopauze. Onder invloed van hormonale veranderingen kan de clitoris bij sommige vrouwen nog gevoeliger worden. Het genot van stimulatie van de clitoris kan daardoor intenser en aangenamer worden. Dit kan een uitstekend alternatief zijn voor penetratie, die soms pijnlijker kan zijn. De kunst is te weten welk type streling bij je past en dit, indien nodig, aan je partner kenbaar te maken om ten volle te kunnen genieten van de geneugten van dit fabelachtige orgaan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021