batterij smartphone leeg

De batterij van je smartphone snel leeg? Zo gaat ze langer mee

Tien jaar geleden ging je gsm na ‘m volledig op te hebben geladen nog een aantal dagen mee. Maar tegenwoordig merk je misschien op de helft van de dag dat je nog maar 10% batterijduur hebt. Frustrerend! Zoals vroeger gaat het wellicht voorlopig niet meer worden, maar met een paar aanpassingen kun je de duur wel aanzienlijk verlengen.

Leestijd: 2 minuten

Vermijd ’s nachts opladen

Naast dat het brandgevoelig is, is het niet optimaal voor je smartphone. Smartphones stoppen met opladen eens ze 100% hebben bereikt. Na het stoppen met opladen zal er licht batterij verloren gaan, waardoor het opladen meerdere keren weer wordt geactiveerd, wat niet ten goede komt van de conditie. Kies ervoor om te laden wanneer je aan het werk bent, als je naar de winkel bent of wanneer je rustig in je sofa ligt.

Sluit openstaande apps

Je batterij langer laten meegaan kan met één snelle aanpassing: sluit alle openstaande apps op je telefoon. Als je ze open laat staan, verbruikt het een hele dag lang energie, én dus ook batterij. Dat maakt dat je accu leegloopt en je voorkomt dat je accu binnen een mum van tijd leeg is.

Weet hoe je moet opladen

Er zijn twee interessante tips die je kunnen helpen dat je apparaat langer meegaat. Eerst en vooral kies je best om hem te laden als hij nog meer dan 15% batterijduur heeft. Het is vanzelfsprekend dat je het percentage niet steeds in het oog houdt, maar probeer er ten allen tijde rekening mee te houden. Je batterij slijt minder als je deze tip opvolgt. Bovendien is het beter om hem niet volledig op te laten. Zo’n 90 à 95% is voldoende.

Zet je locatie uit

Je kent de melding ‘toestaan dat deze app je locatie gebruikt’ ongetwijfeld wel. Uit gemakkelijkheid ga je het automatisch toestaan. Probeer je er nu bewust van te zijn dat het nadelig is voor je batterij, en je het dus ‘t best één sessie kunt toestaan of later weer uitzet bij instellingen.

Let op extreme koude of hitte

Bij extreme koude of hitte houd je best in de gaten waar je je telefoon neerlegt. De batterij wordt van zichzelf al enorm warm, waardoor bij extra verwarming het tot oververhitting kan leiden (brandgevoeligheid!). Leg je apparaat daarom nooit in de zon, op een verwarming of in de badkamers als je een douche of bad neemt. Ook een koude oppervlakte kan de werking van de batterij verstoren en ‘m doen laten uitvallen wanneer je er eigenlijk nog genoeg stroom in hebt.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024