5 planten voor je huis waardoor je instant een goed humeur krijgt

Naast het verfraaien van de ruimte waarin ze geplaatst worden, zijn planten onmisbaar geworden vanwege hun effecten op de geest. Zoals de geselecteerde planten voor een goed humeur die je hieronder vindt.

Leestijd: 3 minuten

In de huidige wereldwijde context is het duidelijk dat onze stemming niet altijd feestelijk is. Nog een reden om wat groen en optimisme in ons interieur te brengen, bijvoorbeeld met deze planten die bekend staan om hun heilzame effecten op ons goed humeur.

De voordelen van kamerplanten

Planten zijn vandaag de dag een onmisbaar element in ons interieur geworden. Met een bijna eindeloze keuze aan planten, met trendy kleuren waar geel, rood en oranje domineren. Onder de studies die hebben aangetoond dat planten een positief effect hebben op onze geestelijke gezondheid, bevindt zich die van de Amerikaanse onderzoekster Virginia Lohr. In haar onderzoeken heeft ze de volledig positieve invloed van een aanwezigheid van planten op onze stemming en ons welzijn aangetoond. In een interview in 2009 met het Swarthmore College verklaarde ze bijvoorbeeld dat ze een groene plant in de examenruimte plaatste om de stress van haar studenten te verminderen. “Het verzorgen van kamerplanten helpt ook om zorgen te vergeten. Ze afstoffen, water geven, dode bladeren verwijderen, allemaal noodzakelijke handelingen voor hen en rustgevend voor jou“, verklaart Francis Colbert, binnenhuisarchitect.

Top 5 van planten voor een goed humeur

1. De anthurium andreanum. Bekend om zijn grote glanzende bladeren, laat deze plant de ruimte waarin hij zich bevindt opfleuren met het vurige rood van zijn schutbladeren. Een tropische plant die een lichte en vochtige standplaats waardeert, dus perfect voor een woonkamer of om de badkamer te decoreren.

planten goed humeur

2. De orchidee. De plant van het geluk bij uitstek. Traditioneel gegeven aan jonggehuwden en geassocieerd met schoonheid en zuiverheid. Het is een tropische plant die zich thuis zal voelen in je badkamer, waar het warm en vochtig is. Een perfecte plant voor een Feng Shui-omgeving dankzij zowel voor de vorm van zijn bloemen, als zijn kleuren. Dit is een plant die gemakkelijk opnieuw tot bloei gebracht kan worden, als een positief symbool van vernieuwing.

planten goed humeur

3. De dracaena sanderiana. Ook wel geluksbamboe genoemd, deze plant is perfect als boeket op een salontafel of meubelstuk. In Azië staat het bekend om het aantrekken van positieve energieën in de ruimte waar het zich bevindt. Zijn zen-houding maakt het ook onmisbaar in een Feng Shui-omgeving. Als je de plant in een boeket wil geven, kies dan voor een exemplaar met drie stelen voor geluk, of negen stelen om geluk aan te trekken.

4. De aloë vera. Bekend om zijn cosmetische toepassingen (uitstekend voor huid en haar), staat deze vetplant synoniem voor uitgestraalde positieve energie. Een legende beweert dat als de plant sterft, dit een teken is dat hij de hele kamer heeft gezuiverd van negatieve energieën.

planten goed humeur

5. De jasmijn. Mits je zijn doordringende geur kunt verdragen, is de plant perfect om in een slaapkamer te plaatsen. En nog meer als je angstig bent en niet in staat bent om in slaap te vallen. De aanwezigheid van basylacetaat, een werkzame stof, zou ontspanning en slaap bevorderen. Dit heeft een antidepressieve werking die je kunt inademen bij stress en nerveuze spanning.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024