De mooiste salontafelboeken van het moment

Leestijd: 2 minuten

De mooiste boeken over kunst, fotografie, design & architectuur.

Door Marleen Duerinckx

1. SPREKENDE BEELDEN

Een kanjer van formaat is het boek ‘Vlassak Verhulst. The Art of Building Dreams’. Elf bouwprojecten van klassiek tot hypermodern, subliem in beeld gebracht door de fotograaf Jörg Bräuer, laten ons wegdromen en werken inspirerend. Aan elk project gaat een korte beschrijving vooraf in het Nederlands, Frans en Engels, maar dit is duidelijk een boek dat met foto’s ‘spreekt’.
Vlassak Verhulst, The Art of Building Dreams, 80 euro, Uitgeverij Lannoo,
www.lannoo.be

2. FLAMBOYANT

Gert Voorjans staat bekend voor zijn eclectische en flamboyante stijl. De Belgische interieurarchitect geniet internationale faam, logisch dus dat er ook een boek gewijd wordt aan zijn werk. ‘Daily Life’ is een lijvig Engelstalig boek met een aantal door hem ingerichte appartementen, villa’s en kastelen. Een publicatie die een plaats op je salontafel verdient, om ‘dagelijks’ in te kijken.
Daily Life, Geert Voorjans, 100 euro, Uitgeverij Lannoo,
www.lannoo.be

3. FOTOGRAFIE

We bespraken het drietalige boek (Engels, Frans & Duits) ‘Havana’ van de topfotograaf Bernard Hartmann al in een vorige editie. De publicatie bevat maar liefst 120 kleurenfoto’s van straten, cafés, winkels, maar voornamelijk van verloederde en intacte interieurs waar de tijd bleef stilstaan… Een aantal van deze foto’s zijn nu ook verkrijgbaar op groot formaat bij YellowKorner en kunnen voortaan ook onze Belgische interieurs sieren.
Havana, Bernhard Hartmann, Uitgeverij teNeues & YellowKorner, 49,90 euro.
www.teneues.com & www.yellowkorner.com

4. SURREALISTISCH

Een boekje over innovatieve en surrealistische gebouwen van nu en morgen, zo kunnen we het kort samenvatten. Het bevat 100 projecten afkomstig uit zeven continenten, zowel concepten als realisaties. De architect Marc Kushner selecteerde ze uit 5.000 inzendingen voor de Architizer A+ Awards, aangevuld met zijn persoonlijke ervaring. De publicatie geeft een totaal andere visie op architectuur en verlegt de grenzen ervan.
De toekomst van de architectuur in 100 gebouwen, Marc Kushner, 14,95 euro, Uitgeverij Davidsfonds, www.pg.be & www.tedboeken.be

une-life-magazine


Artikel gepubliceerd in ELLE Decoratie


© Fiftyandme 2022