Decoratie recht uit de seventies

Leestijd: 3 minuten

Het is een van de grootste decoratie-comebacks van de voorbije twee jaar! Verlangt u terug naar de tijd van de flowerpower en de Pop Art, ook al bent u misschien net te jong om die te hebben beleefd? Follow the guide.

Vooraleer men aan de slag gaat en zijn levensruimte helemaal in de stijl van de seventies gaat aankleden, is het belangrijk om met één enkele ruimte te starten. Op die manier bent u zeker dat deze bijzonder pittige en opvallende decoratie wel degelijk uw ding is. U kunt natuurlijk ook fan zijn van de jaren 70 zonder u te verliezen in ‘too much’. Dan kan men zich tevreden stellen met een van de typische elementen die volgen.

REGEL 1: POPKLEUREN

Wie decoratie uit de jaren 70 zegt, zegt pop en flashy kleuren! En wanneer men flashy zegt, reikt dit van levendig (dat is het minimum), over ‘acid’ tot ronduit fluo (voor de durvers). Ga niet besparen op snoepjesroos, vurig oranje, zonnegeel, turkoois blauw, appelgroen en kersrood. Ook metallic kleuren kunnen een optie zijn: grijs, zilver, staalblauw, enz.

REGEL 2: BEHANGPAPIER

Wel ja: behangpapier is onlosmakelijk verbonden met de seventies en dat is goed nieuws, want dit jaar maakte het zijn grote comeback. De absolute blikvanger binnen deze trend? Bekleed slechts één muur of beperk u tot één band tegen het midden van de muur.

REGEL 3: MOTIEVEN À GOGO

De jaren 70 werden gekenmerkt door de vele motieven: op kussens, gordijnen, tapijten… en natuurlijk ook tegen de muren. Opgelet: dit soort motieven zijn allesbehalve discreet, integendeel. Hoe opvallender, hoe beter! Grote bloemen, enorme ronde geometrische of caleidoscopische vormen: alles mag, zolang het maar psychedelisch is.


© Fiftyandme 2022