100 Houses : Dichter bij de natuur

Wie 100 Houses, nature and nurture doorbladert, krijgt meteen zin om halsoverkop naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Elk huis in dit boek is nauw verbonden met de natuur. Kijk even mee in deze prachtige huizen van dichtbij en heel veraf!

Leestijd: 3 minuten

Even op reis vanuit je luie zetel

Zicht op zee vanuit het Hofmann House in Valencia, Spanje. Een charmevol huis in een bijzondere stijl en een verrassende architectuur. Op het dak van het T-vormige huis kun je genieten van het prachtige panorama. Dankzij grote glazen schuifdeuren komt de natuur rechtstreeks naar je toe. De woonruimtes zijn modern en eenvoudig ingericht, met decoratie-elementen die precies doen wat je van ze verwacht. Het resultaat is een uniek huis met heel veel lichtinval in een magnifiek kader.

In Australië ligt het River House in een idyllische omgeving, je lijkt wel in een droom terecht te komen. Het interieur is een hommage aan verschillende culturen en combineert een tijdloze sfeer met kwaliteitsvolle details. De naam van het huis zegt het zelf: bijna alle kamers geven uit op de rivier. Ruwe grondstoffen zoals baksteen, koper en hout geven het huis karakter en dankzij de witte muren en rechte lijnen straalt het geheel rust en kalmte uit. Grote ramen zorgen voor veel lichtinval en het terras ligt perfect in lijn met het zwembad… heerlijk!

In Nederland springt Huis CB005 in het oog. De stijl is helemaal anders dan de twee voorgaande huizen. De ruimte wordt maximaal benut en is opgebouwd rond de trap. De sfeer is luchtig en ludiek zoals het een typisch Hollands huis betaamt. De grote ramen zorgen voor verbinding met de straat en contrasteren met de bakstenen voorgevel. Een mooie stijlmix met een heel originele ruimtelijke indeling.

  1. Iron Maiden House :

Iron Maiden House ligt in Sydney, Australië. Het is een betoverende constructie met muren als van kathedralen en waterpartijen die de twee gebouwen met elkaar verbinden. De vijvers en bruggetjes tussen de hoge gebouwen doen denken aan een natuurlijke kloof die perfect in de omgeving is ingepast.

  1. Pheasants :

Pheasants combineert moderne materialen en een groene filosofie. De ligging is kalm en rustgevend, aan de oevers van de Thames in het Verenigd Koninkrijk. Een voormalige bungalow uit 1956 werd gerenoveerd in een landelijke stijl, met een directe verbinding naar de omringende natuur.

  1. H Villa :

H Villa staat bovenop een kleine heuvel, midden in de natuur. Dankzij talrijke ramen en in elkaar overlopende ruimtes is er veel lichtinval. De hedendaagse stijl van het interieur staat in het teken van de fauna en flora en het zicht op zee is subliem.

100 Houses, Nature and Nurture, Images Publishing

 


© Fiftyandme 2023