Zien: Dior lanceert haute couture kerstballen

Hoewel we nog niet weten hoe we Kerstmis mogen vieren, is één ding wel zeker: een gedecoreerde kerstboom neerzetten is hoe dan ook toegelaten. Maar voordat je de dozen met versiersels van zolder haalt, is het misschien een idee om je verzameling uit te breiden met haute couture kerstballen.

Leestijd: 2 minuten

Luminarie

Het Frans modehuis Dior lanceerde zopas zijn ‘Luminarie’-collectie: een prijzige ode aan de feestdagen. De collectie bestaat uit servies, geurkaarsen, kussens, wenskaarten én… kerstballen. Dit voorproefje werd achter gesloten deuren voorgesteld in de Italiaanse stad Lecce en is een onderdeel van hun cruisecollectie die gepland staat voor 2021.

Traditionele kunst

Er zijn losse kerstballen te koop met onder meer het typische toile de Jouy-motief (prijskaartje: 270 € per bal), maar ook een set van vier ballen waar je een schappelijkere prijs van in totaal 450 € voor neertelt. Deze kerstballen zijn gemaakt van kleurrijk glas en gedetailleerd met een Luminarie-dessin, een traditionele Italiaanse kunst.

© Dior

© Dior

Wij vinden het prachtig, alleen de prijs die eraan hangt is een stukje minder aantrekkelijk. Welke kerstballenkeuze je ook maakt: eerst de lichtjes in de boom, dan de ballen erin. Knoop ze een paar centimeter van de uiteinden van de takken af en ga van groot naar klein, van onder tot boven. Zo, dat scheelt weer heel wat gestuntel.

© Dior

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Dior

Beeld:
Dior


© Fiftyandme 2023