Een droomvilla: kijk binnen bij deze design villa in Schoten

Kijk binnen in deze nieuwbouw villa in Schoten met een natuurlijk en sfeervol interieur. Er heerst een perfecte balans tussen designklassiekers en vintage handgemaakte items in warme kleuren om een gevoel te creëren waar iedereen zich in zou thuisvoelen.

Leestijd: 2 minuten

Design villa

Tussen de imposante natuurgebieden die de Belgische plaats Schoten rijk is, vind je een villa die in contrast staat met het groen. Je zou verwachten dat het interieur daarom ook strak en licht is, maar niets is minder waar.

De familie koos dan wel voor een wit volume nieuwbouw als buitenkant, voor het interieur wilden ze een warme, natuurlijke uitstraling. De interieurdesigners van Betül Canbaz Interiors trokken daarom de buitenwereld rond de villa door naar de binnenwereld. De materialen uit de natuur klinken door in de ruimtes, overal zijn aardse tinten te vinden en de texturen zijn ruw.

Na enkele jaren in de modewereld te hebben gewerkt, startte Betül Canbaz met het verzamelen van unieke objecten. De zeldzame vondsten vervullen nu een centrale rol in de filosofie van Betül Canbaz Interiors, dat in Eindhoven haar thuisbasis heeft. Hun aanpak is het creëren van een sfeer die resoneert met hun klanten, en om dit te doen, werken ze nauw samen met een team van ambachtslieden, kunstenaars en specialisten met hooggekwalificeerde expertise. Dit zie je in de villa bijvoorbeeld terug in de handgedraaide knopjes, speciaal op kleur gemaakt met de koperen achterwand en de bomen als kunst van Frits Achten. De kern van hun werk is een diepe waardering voor dit soort vakmanschap en het gebruik van natuurlijke materialen.

Boomachtige sculpturen Frits Achten

Uitzicht op de vijver

Authenticiteit, warmte en gastvrijheid, dat is wat ze hebben geprobeerd uit te doen stralen. En dat is volgens ons absoluut gelukt. Als je je in de living bevindt, met een houten vloer en glas in lood deur, geniet je van het prachtige uitzicht door de ramen op de tuin en vijver. De keuken is een leefkeuken geworden die zowel praktisch als esthetisch in balans is. Het tijdloze kleurenpalet met walnoot fineer, marmer en koper is zorgvuldig samen met de bewoners gekozen om zich er elke dag thuis te doen voelen.

Uit de verzameling vintage meubels en kunst werden objecten gekozen die naadloos overgaan in het karakter van het huis. In de living werd een kunstwerk van Frits Achten neergezet en vintage meubels zoals een bloemvormig massief houten brutalistische tafel en een kubus bijzettafel van Jean Claude Mahey uit de 70’s. Maar ook nieuwe duurzame items werden geplaatst zoals een eettafel van Bieke Casteleyn en vaasjes van Willem van Hoof.

Messing tafeltjes collaboration ontwerp van Burna Collectables x Studio Speciaal

Info gegevens interieur designbureau

Betül Canbaz Interiors
info@betulcanbaz.com
Achtseweg Zuid 251
5651 GW Eindhoven


© Fiftyandme 2024