Gourmetstel schoonmaken
Het vet spat alle kanten op, er wordt gesmost met gesmolten kaas, met pannenkoekenbeslag, met vlees… Even het gourmetten uit het oog verliezen en daar zit je dan, met je gebakken plaat. De pannetjes kun je in de vaatwasser gooien, maar de rest van het gourmetstel zal je moeten schoonmaken. Aan de slag…
- Sprenkel ammonia over de vieze bakplaat
- Stop de bakplaat in een vuilniszak en knoop goed dicht
- Leg de zak buiten en laat het een nacht intrekken
- De volgende dag haal je alles weer uit de zak (het liefst met een mondkapje op)
- Spoel het schoon
- Nog wat viezigheid? Met afwasmiddel en een sponsje gaat het er zo af
- Veeg alles goed droog met een theedoek
Gourmetgeur laten verdwijnen
Schoonmaken? Check. Maar de geur die het gourmetten met zich meebrengt, wijzen we ook graag de deur. Plaats hiervoor een kannetje met schoonmaakazijn in de kamer. Door de hitte verdampt de azijn, de damp verspreidt zich door de kamer en neemt vieze luchtjes op. Enne, blijven ventileren tijdens en na het gourmetten blijft ook belangrijk. Gewoon wat ramen en ventilatieroosters openzetten en eventueel de dampkap aan. Koelt het meteen een beetje af, want we weten allemaal hoe warm het soms kan worden met dat hete apparaat voor onze neus.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock