Influencer Karina Vigier (52) over haar interieur: “Hout en keramiek zijn voor mij de beste materialen”

De 52-jarige Karina Vigier is niet alleen influencer op het TikTok platform, ze is ook oprichter van verschillende magazines én graag in de weer in haar huis in Nice. Karina is namelijk Frans, maar grote kans dat je haar door haar inspirerende foto’s en video’s al eens voorbij hebt zien komen, onder andere van haar inrichting thuis met Westwing meubels. Ze vertelt hoe ze dat heeft aangepakt en waar ze haar ingevingen vandaan haalt.

Leestijd: 3 minuten

Waar woon je?

Karina Vigier: “Sinds november woon ik in Nice, aan de Franse Rivièra. Ik woonde vroeger in Kopenhagen, maar helaas mocht ik daar van COVID niet blijven. Zodra de gezondheidssituatie duidelijker en stabieler is, ben ik van plan elders te gaan wonen. Ik hou van deze vrijheid om te leven waar je wilt.”

Waarom heb je Nice gekozen?

“Nice was aanvankelijk een gezinskeuze. Mijn man wilde in de zon wonen en naar de zee kunnen kijken. Het was ook een goed alternatief voor mijn twee dochters. Dus kwamen we eerst van Parijs naar Cannes en toen naar Nice. Sindsdien zijn we daar gebleven. De zoetheid van de Franse Rivièra is moeilijk te vervangen.”

Tekst gaat steeds verder onder de afbeeldingen.

Waar haal je de inspiratie voor je interieur vandaan?

“Interieur is als mode, je moet het volgen, anders verdwaal je heel snel. Ik ben altijd dol geweest op interieurbladen, die ik regelmatig koop en die ik graag doorblader als ik op reis ben. Mijn liefde voor interieur komt onder andere van reizen die ik heb gedaan, vooral de ontelbare plaatsen die ik bezocht en de hotels waar ik verbleef. Ik heb tips onthouden, de echte goede ideeën voor interieur styling. Ik heb zelfs mijn dochter Anoushka genoemd, na een verblijf in het door Anouska Hempel ingerichte Blakes in Londen. Ook al is het geen passie, het is ook geen rage.”

Welke sfeer wilde je in de inrichting geven?

“Ik ben gevoelig voor mixen en matchen, dus natuurlijk mix ik ook materialen, texturen en stijlen in mijn inrichting. Een zeer persoonlijke setting met eerder hedendaagse meubels met wat art deco inspiratie die ik al lang had en nieuwe stukken die de toon zetten. Mijn stijl is zeer heterogeen, het idee is dat “alles goed bij elkaar past”.”

Karina Vigier

Wat is je favoriete kleurenpalet?

“Ik wilde een witte basis om het effect van ruimte te behouden daarnaast was kaki een voor de hand liggende keuze. Kaki is het nieuwe zwart. Ik strooide er een beetje van op zonder te overdrijven en om altijd de gewenste ruimte te respecteren. Toen ik terugkwam van een reis naar Marrakech, heb ik een klein vleugje primair geel toegevoegd omdat ik verliefd was op twee keramische voorwerpen die duidelijk een speciale plaats in mijn woonkamer hebben.”

Heb je een voorkeur voor bepaalde soorten materialen voor decoratie?

Hout en keramiek zijn voor mij nog steeds de beste materialen. Ik kan me geen huis voorstellen zonder een mooie houten kamer en keramische accessoires.”

Hoe vertaal je je stijl naar je interieur? Is er een kloof tussen je persoonlijkheid en je extravagante stijl en interieur?

“Ik zie mezelf niet als extravagant. Ik zou zeggen atypisch. Net als bij mijn kledingstijl vermijd ik bij het inrichten een totaalbeeld, want het wordt gemakkelijk grotesk als je een arsenaal aan stijlen aanneemt (alles Scandinavisch, alles rotan, alles bloemen…). Ik ben me volledig bewust van mijn smaak, want ik vergeet nooit dat het vooral een kwestie is van houden van de plaats waar ik moet en wil wonen. En als het niet trendy is, jammer dan! In tegenstelling tot kleren, kunnen meubels jaren worden bewaard! Dus ik denk twee keer na voordat ik een investering doe. En tenslotte, ik mix en mix.”

Karina Vigier

Karina Vigier

Karina Vigier

Karina Vigier

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Victoire Eouzan Studia


© Fiftyandme 2022