bloemen langer mooi

Power to the flower: dit ingrediënt houdt ze langer in leven

Een vers boeket blauwe anjers, roze tulpen en gele boterbloemen in huis die na een paar dagen alweer lijken te verwelken? Je bent nog niet helemaal verloren.

Leestijd: 2 minuten

Schol!

Of je nu een boeket bij de supermarkt koopt of van een chique bloemist, wat je ook doet; binnen een paar dagen zijn ze dood. Nu hebben we een tip om bloemen langer mooi te houden: duik de drankkast in.

Nee, niet voor een glaasje (oké, dat mag ook), maar om een scheutje wodka bij je bloemen te gieten. Best logisch toch? Jij ziet er – voor je gevoel – ook knapper uit op een feestje met een glaasje in je hand. Mopje natuurlijk…

Snoei de eindes, haal de blaadjes van de stelen, zet de bloemen in een vaas met kraanwater en doe daar een scheutje bij. De alcohol in de wodka kan de groei van bacteriën en schimmels tegengaan. En dat houdt je bloemen langer in leven. Je zal het misschien niet direct merken, want vaak gaat de steel pas na een dag of twee merken rechter op staan. Dus ook een ideaal trucje om pas na een paar dagen uit te voeren.

Ook zo blijven bloemen langer mooi

Naast wodka zijn er meerdere hacks. Ook een eurocentje in de vaas zal door het koper de groei van bacteriën en schimmels tegengaan. Nog zo’n goede? Sprite. De frisdrank heeft een behoorlijk hoge zuurgraad waardoor het helpt de microben in het water te verminderen. Maar het zuur helpt ook het water door te dringen tot diep in de bloem.

En nog wat extra tips waarbij geen vreemde ingrediënten of objecten betrokken zijn: zorg ervoor dat je bloemen nooit in de buurt van de fruitschaal staan. De meeste fruitsoorten laten gassen los die ervoor zorgen dat je bloemen sneller gaan hangen. En ook: ruimte! Ook bloemen hebben hun ruimte nodig. Zorg er dus voor dat je niet te veel bloemen in een kleine vaas zet.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022