kersttafel decoreren

Kersttafel decoreren: zo maak je je tafel feestelijk en designwaardig op

Het is weer bijna Kerstmis. Normaalgesproken reden genoeg voor een groot familie kerstdiner, dit jaar weer een viering in intieme setting. Maar ook dat kan met een feestelijk gedekte tafel ontzettend gezellig zijn. We delen onze tips voor de ideale tafelsetting.

Leestijd: 2 minuten

Glazen en kaarsen

Bij een kersttafel decoreren is er no such thing as te veel kaarsen, dus zorg dat je hier genoeg van hebt. Combineer zowel lage kaarsen als hoge kandelaars. Dat geldt trouwens ook voor glaswerk; op de dinertafel is er genoeg ruimte. Zet opnieuw lage waterglazen met hoge, chique wijnglazen voor een sfeervol effect. Enne, om het glas goed te kunnen heffen wil je natuurlijk wel een stel knappe wijnglazen.

Decoratie

Stijlvolle, unieke kerstversiering vinden is een hele opgave. Dat kán dus helemaal niet. En zou je eigenlijk ook niet moeten wíllen. Kerstdecoratie hoort cliché, anders verliest het zijn essentie. Gebruik dus bijvoorbeeld klassiek zwart en goud of zilver. Ook niet te veel zwart, want het moet geen duistere bedoening worden.

De kerstdecoratie kun je ook hup, doortrekken naar de lamp boven de tafel. Een goede oplossing als je tafel toch te vol staat door al het glaswerk. Het centerpiece kun je voorzien van leuke attributen zoals kerstballen of een kerstige slinger en hang je vervolgens op in plaats van je halve tafel in beslag te laten nemen.

Servetten en menu

Een leuke knipoog: servetten gevouwen of gedecoreerd in een gezellige vorm. Een kerstboom? Een bloem? Of met een servetring in de vorm van een strik? Ideeën genoeg, dus doe vooral een rondje napkin folding op het internet. Tot slot kun je de gekookte gangen nog afdrukken op een zelfgecreëerde menukaart. Kunnen we niet op restaurant, dan moeten we die illusie maar zelf maken. En met een fraaie menukaart ben je daar volgens ons al een heel eind mee op weg. Enjoy!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2022