was eerder droog

Met deze slimme tip is je was een halfuur eerder droog

De droogkast geeft aan dat je was droog is, maar waneer je het eruit haalt, is het nog klam en verre van droog. Nog maar een keer draaien en afwachten? Dat hoeft met deze tip voortaan niet meer.

Leestijd: < 1 minuut

Droge handdoek

De truc is simpel: gooi bij elke natte was een droge handdoek in de droger. De theedoek transporteert en absorbeert het water. Ook verspreidt het water beter over de oppervlakte zodat de droogkast beter zijn werk kan doen. Dat betekent dat we eerder onze schone kleding aankunnen, de droogkast minder lang hoeft te draaien en dat we wat besparen op de energiekosten. Handig!

De redacteuren van Good Housekeeping hebben de truc uitgetest en hun conclusie is duidelijk: het werkt. Met een droge theedoek wordt het droogproces volgens hen maar liefst een halfuur versnelt.

Je kunt één handdoek gebruiken maar ook meerdere. Over het algemeen geldt dat hoe meer handdoeken je gebruikt, hoe sneller de kleren zullen drogen. De truc werkt daarbij het beste werkt wanneer je slechts een of twee kledingstukken wil drogen. Hoe meer kledingstukken je in de droogkast stopt, des te langer het waarschijnlijk duurt vooraleer je kleding droog is.

Geen droogkast?

Mocht je nu helemaal geen droogkast hebben, dan is er nóg een truc met een droge handdoek om je natte wasgoed sneller te drogen. Rol de kleren daarvoor op in een handdoek om het water op te nemen. Leg een grote, zachte handdoek neer en leg het natte kledingstuk erop. Rol de handdoek strak op met het kledingstuk erin. Dit zal al voldoende zijn, maar je kunt de bundel ook nog draaien, beginnend bij het ene uiteinde en werk naar het andere uiteinde toe totdat de hele handdoek strak gedraaid is. Hiermee knijp je het overtollige water uit je kleding in je handdoek.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023