tafel decoreren bloemen

3x je tafel feestelijk decoreren met bloemen

Krijg je gasten over de vloer en wil je je eettafel net iets feestelijker maken? Doe het met een speelse en kleurrijke bloemen. Zo’n feestelijk middelpunt is vanuit alle hoeken van de tafel te bewonderen terwijl je nog wel de gasten in de ogen kunt aankijken. En als we het hebben over bloemen die je tafel echt tot leven kunnen brengen, dan kunnen we niet voorbijgaan aan de betoverende Gentse Azalea.

Leestijd: 2 minuten

Gentse Azalea’s staan bekend om hun kantachtige en volumineuze bloemen, die beschikbaar zijn in maar liefst 150 varianten. Deze bloemen zijn niet alleen visueel verbluffend, maar ze hebben ook een indrukwekkende bloeitijd van zes weken, indien je ze goed verzorgt. Bovendien worden ze milieuvriendelijk geteeld in Oost-Vlaanderen, en ze gedijen perfect bij een gemiddelde kamertemperatuur van 19 à 20 graden, wat ideaal is voor degenen die de verwarming wat lager zetten tijdens de wintermaanden.

Zie je een tafeldecoratie met bloemen wel zitten? We tippen drie simpele decoratiemethoden met de Gentse Azalea in de hoofdrol om je tafel zó mooi te dekken, dat je gasten het zich nog lang zullen herinneren.

1. Luxueuze tafeldecoratie

tafel decoreren bloemen

Als je een gezellige, warme sfeer wilt creëren, kies dan voor een decor met veel kaarsen, donkergroene accenten en goud als accentkleur. Plaats een Gentse Azalea in het midden van de tafel; de combinatie van het groen van de plant en de gouden accenten zorgt voor een luxueuze uitstraling.

2. Minimalistische tafeldecoratie

tafel decoreren bloemen

Als je de voorkeur geeft aan een luchtigere en minimalistische uitstraling, overweeg dan een all-white tafeldecoratie met een prachtige Gentse Azalea als eyecatcher. Kies voor wit servies en tafellinnen en voeg een roze Azalea toe als opvallend element. Dit creëert een elegante en moderne twist voor je feestdecoratie, met een subtiele knipoog naar de sfeer van de feestdagen.

3. Ton-sur-ton tafeldecoratie

tafel decoreren bloemen

Wil je warmte en eenheid toevoegen aan je tafeldecoratie? Pas de kleur van de Azalea’s aan op je favoriete servetten en kaarsen. Door te spelen met ton-sur-ton kleurenschema’s kun je een gezellige en warme sfeer aan tafel brengen. Kies bijvoorbeeld voor diep rood, bordeaux of warm oranje voor je Azalea om de tafel een warme uitstraling te geven.

Een feestelijk resultaat én je toont je waardering voor de natuur en duurzaamheid, aangezien deze prachtige bloemen milieuvriendelijk worden geteeld. Bovendien zijn ze relatief onderhoudsarm en behouden ze hun schoonheid gedurende een lange periode, wat betekent dat je tafeldecoratie ook nog lang na je diner meegaat.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beelden © Buro Bonito


© Fiftyandme 2024