je vaatwasser

Met deze truc is je vaatwasser gepoetst zonder ‘m aan te raken

De vaatwasser is hét hulpmiddel om minder tijd te besteden aan een noodzakelijke dagelijkse klus. Maar helaas kost een propere vaat dan wel weer tijd en energie. Tenzij je dit briljante trucje gebruikt dan.

Leestijd: < 1 minuut

Vaatwasser als nieuw zónder poetsen

Want nee, de vaatwasser wordt niet uit zichzelf schoongemaakt omdat-ie dagelijks in contact komt met water en zeep. Sterker nog, je moet je vaatwasser regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat je last krijgt van een vieze geur of zelfs een kapotte vaatwasser.

De ultieme tip die een Australische moeder op het platform TikTok deelde ging dan ook binnen de kortste keren viral. Je vaatwasser ziet er immers terug als nieuw uit, zónder te poetsen. De twee benodigdheden? Baking soda en azijn en de rest gaat vanzelf.

De truc

Verdeel een flinke schep baking soda over de bodem van de vaatwasser en laat dit een uurtje goed inwerken. Dit geeft het product de kans alle viezigheid in het apparaat goed op te nemen. Voeg daarna twee kopjes azijn toe en zet de vaatwasser aan op een heet programma. Nu hoef je alleen maar af te wachten tot het wasprogramma is afgelopen, en… voilà, een kind kan de was doen.

@carolina.mccauleyQuick and easy way to clean your dishwasher ✨ #cleaninghacks #cleantok #homehacks #alwayslearning #stepbystep♬ PiuPiu Dance – 쫑

Warm programma

Zorg ook dat je de machine minstens één keer per week op het warmste programma laat draaien. Dit verwijdert resten van vet en vaatwasmiddel. Is dat nog niet voldoende? Check dan toch maar even of de filters niet verstopt zitten met etensresten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het vieze water minder goed weg kan lopen, waardoor de vaat vies blijft.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024