Nu alvast weten: de tuintrends die ons in 2022 te wachten staan

De één houdt van de winter en alle gezelligheid die erbij hoort, de ander telt sinds oktober al de dagen alweer af naar het nieuwe zomerseizoen om zalig in de tuin te zitten. Hoe dat er dan vooral uit zal zien? Alles draait rond de natuur op en rond je terras voor een tijdloze look and feel.

Leestijd: 2 minuten

Tuintrends van 2022

Exterioo Tuinmeubelen loodst ons door de tuintrends die in 2022 zullen verrassen. Van meubilair uit teak tot de rondingen van de natuur, aan elkaar verbonden met weef- en vlechtwerk.

1. Teak

Teak wist het voorbije jaar al vele tuinen en terrassen op te smukken, en in 2022 doet het er nog minstens een jaartje bij. Het oerdegelijke materiaal ziet er niet alleen imposant uit, ook de technische kant past bij het impressionante plaatje. Teak trotseert als natuurlijk materiaal weer en wind en gaat mooi op in de omgeven natuur. Waar terrasmeubels in teak vroeger doorgaans zwaar en log waren, zien we ze nu in een elegant en bijna zwevend design.

Lacrima balkonset met kussens in All Weather Sunbrella® Luxe Lopi Marble 1.361,50 €
Lacrima tafel en stoelen in full teak met zitkussen in All Weather Sunbrella® Luxe 4.396,70 €
Tribola ronde tafel in full teak 1.599,50 €

2. Weefwerk

tuintrends 2022

Speels weef- en vlechtwerk vinden in 2022 helemaal hun weg naar je exterieur. In combinatie met teak vormt het een combo waarmee je kan uitpakken op je terras. De natuurlijke look and feel van rope, wicker en rotan zorgen voor een warme, gezellige sfeer in een tijdloos exterieur.

Trentino stoel in teak en zwarte wicker 349,30 €
Cosito Indigo

3. Natuurlijke rondingen

tuintrends 2022

Rond, ovaal, squircle… De natuur heeft zoveel mooie rondingen te bieden en we onthaalden ze al met open armen in ons interieur. Bye bye rechte lijnen of scherpe hoeken, in het nieuwe outdoorseizoen doen de organische en glooiende vormen ook hun intrede op ons terras en in onze tuin. Daar komen ze thuis en plannen ze nog lang te blijven!

Masso poef in All Weather Sunbrella® Luxe Heritage Rust 328,93 €
Donato high dining tafel 1.459,50 €
Cesano balkon loungezetel in zwart textilene 419,30 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022