beddengoed in elkaar

Zo voorkom je dat beddengoed in elkaar draait in de wasmachine

Op een schaal van 1 tot 10: hoe vervelend vind jij het als je beddengoed in elkaar draait in de wasmachine of droogkast? Wij zetten behoorlijk hoog in. Gelukkig zijn er handige trucjes om het te voorkomen…

Leestijd: < 1 minuut

Tips voor beddengoed dat in elkaar draait

Hoe draait al dat beddengoed überhaupt in elkaar, kan een mens zich afvragen. Simpel: je was in de wasmachine en droogkast draait zowel naar links als naar rechts, waardoor het vanzelf in de knoop komt. Resultaat: een grote bal aan natte was die vervolgens niet op alle plekken droog wordt.

Willen we graag voorkomen. Daarom, tip nummero één: elastiekjes. Bind de openingen van de was af zodat er niks ín je dekbedovertrek kan komen.

Heb je die niet bij de hand of zie je dat niet zo zitten? Dan kan een simpele vouwtechniek ook volstaan. Vouw je beddengoed als een pakketje voordat je het in de machine stopt. Dat doe je door de opening van je lakens een paar slagen naar binnen te vouwen en vervolgens de rest van de stof op te vouwen.

Tot slot tippen we een ietwat vreemd attribuut, maar wel eentje die nog een tweede en derde voordeel heeft: een tennisbal. Het stuiteren van de tennisbal(len) tussen je was voorkomt dat je beddengoed in elkaar verstrengeld geraakt, zorgt voor minder kreukels in je kleding door de droger én naar ‘t schijnt zou het zelfs de droogtijd verkorten. Gebruik trouwens wel oude tennisballen (of doe ze op voorhand een keertje in de wasmachine); niemand zit waarschijnlijk te wachten op pluisjes en gele kleding door de kleurstof van gloednieuwe tennisballen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024