zoutkringen

Zoutkringen op je schoenen verdwijnen met dit goedje als sneeuw voor de zon

Heb jij jezelf ook een weg moeten banen door de sneeuw afgelopen week? Dan hebben je schoenen best wat te verduren gekregen. Strooizout en schoenen zijn namelijk niet de beste combinatie.

Leestijd: < 1 minuut

Zoutkringen

Om te voorkomen dat je in eerste instantie zoutkringen krijgt, behandel je je schoenen van tevoren al met schoensmeer. Suède en nubuck schoenen behandel je met een speciale spray of product. Spuit al je schoenen ook (wekelijks) in met een waterafstotende spray.

Toch zoutvlekken op je schoeisel gekregen? Gelukkig heb je niet veel nodig om ze weer op te lappen.

Dit heb je nodig

  • Water
  • Witte azijn
  • Katoenen doek

Zo ga je te werk

Meng een gelijke hoeveelheid water met witte azijn. Dep daarna met de katoenen doek het mengsel op de schoenen. Ga zachtjes te werk om te zorgen det het zout de schoenen niet verder indringt. Het kan zijn dat je dit vaker moet doen, maar meestal zie je het verschil al na één beurt. Alle andere vlekken kun je met zadelzeep en een vochtig doek verwijderen.

Zijn de schoenen nat? Zorg er dan voor dat je ze niet bij de chauffage neerzet of aan andere extreme hitte blootstelt. Hoewel leer van alle materialen die er bestaan het best verouderen, gaan ze hier heel snel kapot van. Laat ze gewoon drogen op een plek waar je ze normaalgesproken ook zou laten staan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024