Marc Lagrange exposeert in Parijs

Leestijd: 2 minuten

Met 80 galerieën over de hele wereld heeft YellowKorner als ambitie om de fotografiekunst van gisteren, vandaag en morgen te democratiseren. De Parijse galerie La Hune brengt een eerbetoon aan Marc Lagrange, de Belgische fotograaf die eind vorig jaar op tragische wijze het leven liet.

Door Isabelle Blandiaux

yellow-korner

In plaats van 10 afdrukken aan 5.000 euro aan te bieden, kiest YellowKorner ervoor om 1.000 afdrukken aan 50 euro uit te geven. Het sommetje klopt: het maakt de fotografiekunst toegankelijk voor een groot publiek. De collecties van dit netwerk van galerieën omvatten zowel werk van hedendaagse fotografen als van iconen van de fotografie: Gustave le Gray, Eugène Atget, Man Ray, Dorothea Lange, Jean Dieuzaide, Bert Stern, Frank Horvat, Yann Arthus-Bertrand… Zonder de grote namen uit de beginperiode te vergeten: de Japaner Kimbei, Nadar, Léon Gimpel… Elke galerist is ook een ontdekker van nieuw talent. Zo zetten ze namen als Léo Caillard, Laurent Baheux, Kourtney Roy en Lee Jeffries al sinds het begin van hun carrière in de schijnwerpers. Alle afdrukken van YellowKorner zijn genummerd en worden geleverd met een echtheidscertificaat. Ze zijn beschikbaar in één enkel of verschillende formaat. Naast de online galerie zijn er ook een tachtigtal galerieën van YellowKorner over de hele wereld (waarvan 5 in België). Ze fungeren als tentoonstellingsruimtes maar ook als ontmoetingsplaatsen voor het publiek en de kunstenaars tijdens verschillende evenementen.

Life-magazine

Tot en met 5 juni zal La Hune, de Parijse galerie van YellowKorner, een ode brengen aan schoonheid en sensualiteit met een solotentoonstelling ter ere van de Antwerpse fotograaf Marc Lagrange, die eind vorig jaar het leven liet in een ongeluk. De expo toont 21 zwart-wit foto’s (zivergelatinedruk) uit zijn laatste boek Senza Parole (2015). De kunstenaar speelt zowel met klassieke naakstudies als met complexere en meer exotische composities. De foto’s worden exclusief in zeer beperkte oplage verkocht in Parijs.


www.yellowkorner.com

Galeries in België : Brussel (Zavel), Woluwe (Shopping Center), Waterloo, Leuven en Antwerpen.


© Fiftyandme 2024