Maderotherapie

Maderotherapie kun je thuis doen en is een uitstekend wapen tegen cellulitis

Maderotherapie, een trendy nieuwe techniek, gebruikt hout om te ontspannen en vetophopingen een halt toe te roepen.

Leestijd: 2 minuten

Iedereen zweert bij een ander middel om symptomen van cellulitis tegen te gaan. Crèmes, massages, dieet, sport – alles kan, en sommige methodes zijn efficiënter dan andere. Waarom dan eens geen beroep doen op maderotherapie, een oude techniek die in schoonheidssalons heropleeft.

Maderotherapie? Wat is dat juist?

Maderotherapie, ook wel houttherapie genoemd, is ontstaan in Colombia. Het uitgangspunt is een lichaamsmassage aan de hand van houten instrumenten die speciaal ontworpen zijn voor de behandeling van specifieke zones. Maderotherapie richt zich daarbij zowel op het lichaam als op het gezicht. De techniek is met name doeltreffend voor de vermindering van vetweefsel dat cellulitis veroorzaakt. Daarnaast zorgt het hout voor een herverbinding met de natuur, en werkt de organische textuur stressverlagend.

Wat zijn de voordelen?

– Verbetering van de bloedcirculatie. De massages bevorderen de drainage.

–  Versteviging van het lichaam door de intensiteit waarmee de houten instrumenten gebruikt worden.

– Antistresserende werking. De massage neemt spanning weg en heeft een kalmerend effect.

– Verbetering van de lymfatische circulatie

– Verwijdering van gifstoffen uit het lichaam

– Gunstig effect op rimpels in het gezicht

– Remodellering van het figuur

Hoe doe je het?

Om de effectiviteit van dit soort gerichte massages te garanderen, is het belangrijk om op regelmatige basis sessies te nemen. De aanbevolen behandelingsduur om zichtbare resultaten te bekomen bedraagt minstens 4 maanden, met 2 tot 4 sessies per week. Verder moet de behandeling gepaard gaan met evenwichtige voeding en voldoende hydratatie. Ter ondersteuning van de houttherapie is het aangeraden systematisch zelfmassages uit te voeren die de vetcellen afbreken. Heel wat Youtubekanalen, waaronder Chrismonde Beauty, bieden hiervoor basistutorials aan.

Wat moet je kopen?

Maderotherapie maakt gebruik van houten accessoires in allerlei vormen, die telkens bestemd zijn voor bepaalde lichaamszones. Sommige lijken rechtstreeks uit een middeleeuwse martelkamer te komen. Zo is er de Zweedse cup, die dient om de billen en dijen te behandelen. Of de cilinder, die ideaal is voor verstevigende behandelingen. Hoe dan ook zijn ze allemaal eenvoudig te vinden op het web of in gespecialiseerde winkels. Afhankelijk van het aantal dat je wenst, volstaat een budget van 100 à 300 euro. Naast de instrumenten heb je ook een neutrale massageolie nodig.

Tip: Voor je op eigen houtje aan de slag gaat, kunnen een aantal professionele sessies je helpen om de techniek alvast in de vingers te krijgen.

Contra-indicaties om voor op te letten

Als je aan bepaalde pathologieën lijdt, zoals hartproblemen, huidziekten, spataders of een slechte bloedcirculatie, is het nuttig een arts te raadplegen alvorens met de sessies te beginnen. Ook is maderotherapie niet geschikt voor zwangere vrouwen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024