elle macpherson

Het favoriete verjongende schoonheidsgeheim van Elle Macpherson (57) kost slechts 7 euro

Voor een steviger en gladder gelaat en een prachtige bos haren heb je geen ellenlange routine nodig. Dat bewijst supermodel en de zakenvrouw Elle Macpherson wel, die haar geheimen deelde voor een gezonde uitstraling én – niet onbelangrijk – een gezond lichaam.

Leestijd: 2 minuten

Goed in je vel

“Mijn beautyroutine is eigenlijk een wellness routine vermomd als een beautyroutine. Ik geloof echt dat als je goed in je vel zit, je dat aan je huid kunt zien”, aldus het 57-jarige Australische supermodel Elle Macpherson. Een peperdure crème is daarbij niet nodig: ze neemt een darmondersteunend supplement dat helpt giftige stoffen uit het lichaam te houden. Het draait om een aanpak van binnenuit volgens haar. “Toen ik 50 werd, begon ik zoveel veranderingen in mijn lichaam op te merken: Ik was verslaafd aan suiker, had slaaptekort, was overspannen… en dat was te merken… dus veranderde ik mijn levensstijl.” Hoe? Nou, zo:

1. Gebruik UV-bescherming

“De zon beschadigt niet alleen je huid, de UV-straling beschadigt ook je haar. Draag een hoed met een brede rand om allebei te beschermen.” Een haarspray met UV-filter is ook een oplossing.

2. Was je haar niet te vaak

“Geef je haar gerust af en toe een break, het is nergens voor nodig het elke dag te wassen,” aldus het model. “Ik was het mijne om de twee, drie dagen. Als je het te vaak wast, haal je alle natuurlijke vetten weg bij de follikels, waardoor het haar minder goed groeit en minder sterk wordt.”

3. Gebruik niet teveel producten

“Ik hou ervan om het unieke van mensen te zien, dat we er niet allemaal hetzelfde hoeven uit te zien“, benadrukt ze. “We kunnen make-up gebruiken die onze mooie kwaliteiten benadrukt.” Ze gebruikt daarvoor een getinte moisturizer, een beetje luminizer en bronzer, een licht wenkbrauwpotlood en liner, die ze zachtjes onder haar wimperlijn schuurt, voordat ze naar wat ze zelf het pièce de résistance van haar routine noemt grijpt: Lucas’ soothing Papaw zalf die momenteel slechts € 7 kost.

4. Dat geldt ook voor je haar

Omarm je eigen haar! Dat doe je volgens Elle Macpherson door onder meer stylingtangen en haarkleuringen vaker links te laten liggen. Ze beschadigen daarbij ook nog je haar, zeker als je wat ouder wordt en je haar wat kwetsbaarder wordt. “Ik heb geluk dat ik nog geen grijze haren heb, maar dat kan ook erg mooi zijn. Goed verzorgd haar, daar gaat het om.”

5. Gebruik een zijde kussensloop

Eenvoudig: “Minder klitten, minder rimpels. Kleine moeite voor veel resultaat.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Getty Images
Bron Vogue


© Fiftyandme 2022