gezwollen gezicht

Hoe voorkom je een gezwollen gezicht?

Tijdens de menopauze, en de hormonale omwenteling die daarmee gepaard gaat, is het niet ongewoon om wakker te worden met een gezwollen gezicht. Dé vraag: hoe vermijd je dat?

Leestijd: < 1 minuut

Er is niets zo vervelend als wakker worden en de dag starten met een gezwollen gezicht. Naast hormonen kunnen ook voeding, medicatie, alcohol en genetische aanleg de oorzaak zijn. Wij geven je graag een aantal handige tips om ermee om te gaan.

SOS gezwollen gezicht

  1. Was je gezicht met koud water

Dat frisse temperaturen ontzwellend en verstevigend werken, is niets nieuws onder de zon. Maar de koude heeft ook een gunstig effect op de teint en gaat tekenen van veroudering tegen. Of toch tenminste als we de nieuwe ‘skin-icing’-trend mogen geloven, waarbij je een ijsblokje langs je gezicht laat glijden.

  1. Verander je slaaphouding

Slapen op je buik is nog een mogelijke verklaring voor een opgezwollen gezicht. Verander dus je slaapgewoonten en slaap liever op je rug.

  1. Drink water

Om zwellingen te voorkomen, dien je minstens 2 liter water per dag te drinken. Groene thee en kokoswater zijn ook een optie.

  1. Voeding

Een eerste verstandige stap is om de hoeveelheid zout in je dieet te beperken. Zout kan er immers voor zorgen dat je water vasthoudt. Daarnaast eet je best voedsel dat de afvoer van gifstoffen vergemakkelijkt, zoals kool en broccoli – of groenten in het algemeen. Wat daar ook bij helpt, is voldoende lichaamsbeweging.

Mens sana in corpore sano!

Lees
Fruitwater! 15x ultieme combinaties voor water met een smaakje >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024