gezond haar

5 makkelijke tips voor gezond en glanzend haar

Een mooie lengte, sterk, glanzend haar te hebben… een utopie? Zeker niet! Met deze 5 tips kun je het haar waarvan je altijd hebt gedroomd verwelkomen.

Leestijd: 2 minuten

1. Gebruik de juiste verzorging voor je haar

Het lijkt logisch, maar dat is het niet. Inderdaad, onze hoofdhuid is niet dezelfde als die van onze buurman of vriendin. De gezondheid van de hoofdhuid hangt van veel factoren af: leeftijd, menopauze, stress, gezondheid, en ga zo maar door. Het is dus van essentieel belang een shampoo te kiezen die aan onze behoeften is aangepast (gevoelige hoofdhuid, vette hoofdhuid, droge hoofdhuid, enz.) Let erop dat het altijd de voorkeur verdient een shampoo zonder ammoniak en sulfaat te kiezen om beschadiging van het haar te voorkomen.

2. Gebruik niet elke dag shampoo

Het wordt aanbevolen om je haar maximaal 2 tot 3 keer per week te wassen om beschadiging van de hoofdhuid te voorkomen. Waarom? De hoofdhuid produceert meer talg waardoor je haar sneller vet wordt. Dus het is makkelijk om uit die vicieuze cirkel te geraken…

3. Let op je voeding

Sterk haar hangt ook af van je voeding. De voorkeur moet worden gegeven aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink, magnesium, vitamine A en B, ijzer en antioxidanten. Aanvulling met vitaminen en mineralen is ook een goed idee: dit zijn de bouwstenen van keratine, dat ons haar gezond houdt.

4. Bescherm het tegen hitte en vervuiling

De zon, hitte en vervuiling maken ons haar kwetsbaarder, drogen het uit en maken het dof. Het is een goed idee om dagelijks sprays met anti-UV-filters te gebruiken, evenals sprays tegen hitte vóór elk gebruik van de haardroger, stijltang of krultang. Wat vervuiling betreft, is het raadzaam zuiverende shampoos te gebruiken om vervuilingsresten te verwijderen.

5. Eindig de spoeling met een straal koud water

Deze tip houdt in dat je je haar een laatste keer met koud water uitspoelt voordat je uit de douche stapt (de shampoo, de conditioner en een eventueel masker worden met warm water uitgespoeld). Dit verzegelt de haarschubben en activeert ook de microcirculatie van de hoofdhuid. Het haar glanst meer, de groei wordt versneld, haaruitval wordt vertraagd en de poriën worden gesloten voor meer bescherming!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022