flob

De flob is (na de bob en de lob) hét korte haarkapsel

Korte kapsels eentonig? Dacht het niet. De flob is een nieuwe haartrend dat menig vrouw kan bekoren. Ook met lange lokken krijg je spontaan zin om de schaar te pakken na het begluren van deze foto’s.

Leestijd: 2 minuten

Wat is een lob?

De bob is een klassieke coupe, vorig jaar zagen we vooral de lob (een samentrekking van lange bob) en deze zomer is het de flob die we overal gaan zien. De flob (flat bob) kun je herkennen aan de kaarsrechte afgeknipte lokken en de loeistrakke middenscheiding, legt haarstylist Cory Aaron Scott aan de website Popsugar uit. Deze coupe accentueert daarmee je gezichtsvorm en jukbeenderen.

“Met het trendy flob-kapsel neem je afscheid van je zijscheiding en ruil je die in voor een middenscheiding met een bob”, aldus Aaron Scott. “De Britse actrice Rosamund Pike (42) droeg het kapsel voor haar rol in de Netflix-film I care a lot, en het is perfect voor de lente omdat het makkelijk zelf te creëren en te onderhouden is. Daarnaast accentueert het ook de jukbeenderen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rosamund Pike (@mspike)

Onderhoud

Veel mensen verwachten het niet, maar met een korte coupe sta je doorgaans veel langer voor de spiegel om het in model te brengen dan met langer haar. Met de flob is dat (meestal) niet het geval: heb je steil haar, dan hoef je enkel te zorgen dat je scheiding in het midden zit (en de puntjes tijdig worden bijgeknipt). Als je slag hebt, dan kun je wellicht je haren volledig steil fohnen met een haardroger. Niet steil genoeg? Gebruik een steiltang en gebruik ook zeker een goede haarolie zodat je je haren beschermt – en de strakke scheiding nog meer tot z’n recht komt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Jones (@chrisjones_hair)

Lees ook
7 trendy kapsels waardoor je direct je grijze haren omarmt >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @the_bob_haircut

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © @chrisjones_hair


© Fiftyandme 2022