shatush

De nieuwe haartrend shatush maakt je coupe gelijk helemaal klaar voor de zomer

Juist ja: shatush. Het is is geen coupe soleil, het zijn geen highlights. Het is een mix. En laat dat nu net een waanzinnig mooie kleur zijn.

Leestijd: 2 minuten

Shatush, dé haarkleurtrend

Haar stylisten experimenteren voortdurend met nieuwe kleurcombinaties en applicatietechnieken om ons haar zachter en mooier te maken dan ooit tevoren. Eén zo’n techniek is over komen waaien uit Italië, en wij voorspellen dat die deze zomer een grote hit gaat worden. Want: sun kissed blond haar, zónder dat je haar daarvoor daadwerkelijk hoeft te lijden onder de zon.

Bij deze haarkleurtrend worden alleen een aantal plukken opgelicht die daadwerkelijk in contact komen met de zon. De onderste plukken komen namelijk nauwelijks de zon – en die plukken worden dus ook niet opgelicht.

Vergelijkbaar met balayage

Shatush is zacht, het resultaat subtiel en het voegt dimensie toe aan je haar. De applicatietechniek is bijzonder: het gebeurt met de vingertoppen en handen zodat de kapper de kleur delicaat kan plaatsen en meer controle heeft over de gevoeligheid. Hier komen dus geen folies aan te pas, wat uiteindelijk beter is voor de gezondheid van het haar en het ook helpt beschermen tegen de hitte.

De haarpunten krijgen een gradiënt effect. Het haar dat het gezicht omringt, wordt helderder en lichter van kleur. De techniek is dus geschikt voor iemand die echt op zoek is naar een natuurlijk effect en minder gedoe met uitgroei. Omdat het zo natuurlijk mogelijk moet lijken, zou je over het algemeen ook minder uitgroei moeten zien.

Om de mooie kleur vervolgens goed te verzorgen, gebruik je het best een conditioner voor gekleurd haar. Breng ook een of twee keer per week een masker aan om je haar gezond te houden.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022