Sharon Stone (65) zegt dat dit product haar helpt bij haar haarverlies

Haarverlies bij vrouwen is geen nieuw onderwerp, maar tegenwoordig wordt er eindelijk opener over gesproken. Ook steeds meer celebs zijn er eerlijk over, waaronder de 65-jarige actrice Sharon Stone.

Leestijd: 3 minuten

Haarverlies bij vrouwen

Dat er vaker over vrouwelijk haarverlies wordt gesproken, heeft ook te maken met het feit dat steeds meer vrouwen open over de klachten van de menopauze durven te spreken. Maar er zijn ook veel andere oorzaken naast hormonale veranderingen: je kunt er genetisch vatbaar voor zijn, verschillende medische aandoeningen kunnen het veroorzaken, zoals schildklieraandoeningen, bloedarmoede of auto-immuunziekten, maar ook zoiets ‘simpels’ als een voedingsdeficiëntie of stress kan er al voor zorgen. Bij actrice Sharon Stone is haarverlies ontstaan na een bijna fatale beroerte in 2001. Hierna kan een periode van medicatie en stress volgen, en zoiets kan ook de bloedcirculatie naar de hoofdhuid en haarzakjes beïnvloeden.

Lees ook ons interview
Actrice Sharon Stone: “Eindelijk worden vrouwen van alle proporties geassocieerd met schoonheid” >

Beroemdheden hebben er ook last van

Een van de voordelen dat er steeds vaker over gesproken wordt, zijn de tips van altijd chique beroemdheden. Naast Sharon Stone, spraken Alyssa Milano en Jennifer Garner zich ook al uit over hun haarverlies. Jennifer schreef in een post: “Vrouwen hebben om allerlei verschillende redenen last van haaruitval en dunner wordend haar – voor mij was het de overgang van het geven van borstvoeding aan mijn baby’s – maar hoe je het ook bekijkt, hormonen en stress zijn gemeen en oneerlijk voor ons vrouwen en we verdienen alle veilige hulp die we kunnen krijgen.” Bij Alyssa werd het veroorzaakt door de gevolgen van COVID-19.

Leave-in masker

Om haarverlies tegen te gaan, zweert Sharon Stone bij een simpele haarroutine. Ze gebruikt zelfs maar drie producten van één merk. In een interview met Byrdie onthulde ze dat ze de shampoo, conditioner en leave-in behandeling van Augustinus Bader gebruikt. Vooral dankzij de Leave-In Hair Treatment begon er weer haar te groeien, vertelde ze. Ook de recensies online zijn lovend.

Begrijpelijk is dat mensen zich vragen kunnen stellen bij de haargroeibevorderende eigenschappen in een product. Misschien zit er geen magisch middel in verstopt, maar zo’n verzorgend product hydrateert wel het haar en de hoofdhuid, wat essentieel is voor gezonde haargroei. Goed gehydrateerd, elastisch haar is sterker en minder vatbaar voor breuk, wat kan helpen bij het behouden van de lengte en het bevorderen van de groei. Leave-in conditioners vormen ook vaak een beschermende laag rond het haar, waardoor het haar beschermd wordt tegen schadelijke invloeden zoals hitte van stylingtools, UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen. En stimuleer je de hoofdhuid, en daarmee de doorbloeding, tijdens het aanbrengen? Dan kan dat ook bevorderende eigenschappen hebben.

Voor die van Augustinus Bader tel je € 50 neer, maar ze zijn er ook in andere prijscategorieën:


Augustinus Bader The Shampoo € 50


KÉRASTASE Nutritive Nectar Thermique € 25,60


Sisley La Crème € 87,50

Phyto 9 Nourishing Day Cream € 22,72

Marrocanoil All In One Leave In Conditioner € 36

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024