zilvershampoo gebruiken

Zilvershampoo gebruiken? Zo behaal je het beste resultaat bij grijs haar

De tijd dat grijs haar gelijk staat aan ouderwets is achterhaald. Natuurlijke schoonheid wordt steeds meer gewaardeerd en geaccentueerd. Grijze haren zijn in de mode. Het is tijd om je natuurlijke grijze coupe te omarmen en zo goed mogelijk te verzorgen. Wil je het meeste halen uit je coiffure en geeltinten vermijden, dan is het belangrijk om in een goede zilvershampoo te investeren. Ben je nog niet klaar om die overstap naar au naturel te maken en wil je toch nog even genieten van frisse blonde lokken, is een zilvershampoo evenzeer aan te raden.

Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt zilvershampoo?

In een zilvershampoo zitten blauwe en paarse kleurpigmenten. Deze pigmenten bestrijden de gele gloed in je haren. Dit komt omdat het complementaire kleuren zijn en blauw- en paarstinten de gele tonen in je haren opheffen en neutraliseren. Dit proces werkt uitstekend op zowel platina, blond (van assig tot donker), wit als grijs haar. De zilvershampoo zal het best pakken op haar dat gekleurd is, maar het zal ook licht resultaat geven op natuurlijk haar.

Een optimaal resultaat

Om alles uit je zilvershampoo te halen en de mooiste resultaten te boeken, is de manier waarop je je haren wast nog niet zo weinigzeggend. Masseer de shampoo in op je kruin en breng het stilaan naar beneden over de lengte tot op de punten. Je kan zilvershampoo gebruiken in plaats van normale shampoo, maar wil je dat je haren optimaal de koele pigmenten opnemen, kan je eerst je haren wassen met een gewone shampoo en vervolgens een tweede keer met een zilvershampoo.

Ben je van nature blond of grijs en wil je simpelweg je kleur even wat opfrissen, dan volstaat het de shampoo een minuutje te laten intrekken. Behoor je echter niet tot één van de gelukkigen en zijn je blonde lokken van het salon, dan laat je de shampoo iets langer intrekken, ongeveer vijf minuten. Heb je eerder een assige of grijze kleur dan laat je die nog net een beetje langer inwerken. Belangrijk om op te merken is dat elke shampoo natuurlijk anders is en ook een andere inwerkingstijd heeft. Check dus zeker even de verpakking alvorens je aan de slag gaat.

Wat te vermijden?

Breng een zilvershampoo nooit aan op droog haar. Het kan je haren onnodig uitdrogen. Ook laat je de shampoo best geen uren op je haren intrekken en spoel je het altijd grondig uit. Anders loop je weleens het risico met een violet kapsel naar het werk te moeten gaan de volgende dag.

Het is niet aan te raden je haren elke dag met zilvershampoo te wassen. Als je een koele kleur hebt of grijstinten kan je een zilvershampoo echter wel twee tot drie keer gebruiken per week. Zo niet, dan volstaat om de drie of vier wasbeurten. Heb je last van droog en beschadigd haar, dan kan je een zilvershampoo best niet meer dan één keer per week gebruiken.

Om je al vast op weg te helpen, lijsten we een paar zilvershampoos op die je zullen helpen het resultaat te bereiken die je voor ogen hebt.

Phyto No Yellow Shampoo - € 13.90
Kerastèse AbsoluBain Ultra-Violet - € 25
Authentic Beauty Concept New Cool Glow - € 29.60
Olaplex No. 4P Blonde Enhancer™ Toning Shampoo - € 25
Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo - € 28.50

Ook al hebben bovenstaande shampoos nog een verzorgende werking op de haren, blijft een goede verzorging na het wassen met een zilvershampoo een goed idee. Zilvershampoo kan namelijk een uitdrogend effect hebben op je haren. Het valt daarom aan te raden af en toe een haarmasker te gebruiken of wanneer je uit de douche komt de punten van je haren wat extra aandacht te geven met wat voedende haarolie.

Gisou Hair Mask Honey Infused - € 47
Kérastase Spécifique Rehydratant - € 45
Ouai Hair Oil - € 25
Kevin Murphy Young Again Oil - € 41.95

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024