Recept: Carpaccio van knolselder met een salade van appel en walnoten

Leestijd: < 1 minuut

Zomer (tomaat) meets herfst (knolselder, appel, walnoot)… Een heerlijke combinatie die bovendien nog goed is voor je!

celeri-life-magazineINGREDIËNTEN

  • 150 g knolselder
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • 1 el gepelde walnoten
  • 25 g rucola
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1 el Becel Slaolie (10 g)

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Snijd de knolselder in dunne plakken van ca. halve cm. Bestrijk ze met de Becel Original. Halveer de tomaat, schep de pitjes in een zeefje boven een kommetje. Snijd de tomaat in reepjes en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in 12 partjes. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit een grote koekenpan, beleg de bodem met plakken knolselder, bak ze 2 minuten om en om. Haal ze uit de pan en bak op dezelfde manier de rest van de plakken knolselder. Bedek 2 grote (warme) borden met de plakken knolselder. Verdeel de rucola, appel, tomaat en walnoten erover.
  3. Meng het tomatenvocht met de azijn, Becel Slaolie en wat versgemalen peper. Druppel de dressing over de salade.

www.becel.be

Meer info over gezonde voeding? Klik hier!becel-sel-life-magazine



© Fiftyandme 2024