Recept: Frisse appel-bietjessoep met yoghurt en volkorencroutons

Leestijd: 2 minuten

 Breng kleur in je bord met deze frisse appel-bietjessoep!

life-magazine

INGREDIËNTEN

  • 4 lente-uien
  • 1 gekookte biet
  • 1 /2 kleine appel
  • 1 el Becel Original (vloeibaar) (10 g)
  • 3 tl Knorr Strooi bouillon met Tuinkruiden
  • 1 tl sambal manis (naar smaak)
  • 1 volkoren boterham (zonder korst)
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • extra nodig: staafmixer

Tip: Voeg op het laatst eventueel wat (zelfgemaakt) vlierbessensap, citroensap of azijn toe aan de soep.

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Snijd de lente-uitje fijn in smalle ringetjes. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Trek het vel van het bietje en snijd het in stukjes.
  2. Verwarm ½ el Becel Original (vloeibaar) in een diepe pan en bak hierin de rode biet, de appel en driekwart van de lente-uitjes gedurende 3 minuten. Voeg 500 ml heet water, de strooibouillon en 1 tot 2 theelepels sambal toe en kook 8 minuten.
  3. Bestrijk ondertussen de volkorenboterham met de rest van de Becel. Snijd de boterham in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de blokjes brood in ca. 4 minuten al roerende knapperig en lichtbruin. Laat de volkorencroutons op keukenpapier afkoelen.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met vers gemalen peper. Verdeel over 2 borden of kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt en bestrooi met de volkorencroutons en groene lente-uitjes.

www.becel.be

Nieuwsgierig naar meer? Ontdek hier hoe u gezond kan eten voor uw hart! Klik hier !

life-magazine-pain



© Fiftyandme 2024