Het Seniorenkookboek in 3 recepten

Leestijd: 4 minuten

2. Amandel-kipsalade
seniorenkookboek-amandel-kip-salade-life-magazine

Ingrediënten:
4 eierdooiers
3 theelepels zachte mosterd
arachideolie
peper en zout
400 g kip
1 ui, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
20 g bieslook, plus enkele
stengels voor de afwerking
30 g amandelschilfers

Bereiding:
• Deze bereiding is ideaal om restjes kip te verwerken.
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Klop de eierdooiers met de mosterd los in een kom. Voeg onder voortdurend roeren heel voorzichtig olie toe tot je een stevige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en zout.
• Scheur de restjes kip in stukjes en voeg deze aan de mayonaise toe. Voeg de helft van de gewone en de rode ui toe. Meng goed en voeg ook de fijngesneden bieslook toe.
• Rooster de amandelschilfers in de oven. Strooi ze over de salade en werk af met de rest van de gesnipperde ui en de stengels bieslook.

Koken met de restjes: gevulde croissants met kip

Ingrediënten:
2 botercroissants van de bakker
50 g gemengde sla
2 sneetjes parmaham
100 g amandel-kipsalade

Bereiding:
• Snijd de croissants open en vul ze met de gemengde sla, de parmaham en de amandel-kipsalade.


© Fiftyandme 2024