Het Seniorenkookboek in 3 recepten

Leestijd: 4 minuten

3. Bavarois met cuberdon en aardbei
bavarois-cuberdon-seniorenkookboek-life-magazine

Ingrediënten:
5 g gelatineblaadjes
100 ml volle melk
merg van 1 vanillestokje
50 g aardbeien
8 cuberdons, in fijne stukjes gesneden
30 g suiker
4 eierdooiers
100 ml room
6 muntblaadjes
enkele cuberdons voor de afwerking

Bereiding:
• Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
• Kook de melk en voeg het vanillemerg, de aardbeien en de cuberdons toe.
• Mix met een staafmixer totdat alles mooi is opgelost.
• Klop de suiker op met de eierdooiers tot een schuimige massa.
• Giet de kokende melk op de eidooiermassa en laat ze binden op een laag vuurtje. Let erop dat het mengsel niet kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze ook toe.
• Giet het mengsel door een zeef en laat het even afkoelen.
• Klop de room op en spatel deze onder de massa.
• Doe de massa in de vorm en laat ze 3-4 uur opstijven in de koelkast.
• Haal de bavarois uit de vorm en serveer met verse munt en stukjes cuberdon.

Koken met de restjes: Tiramisu van cuberdon en blauwe bessen

Ingrediënten:
1 eigeel
merg van 1 vanillestokje
70 g suiker
50 ml slagroom
4 cuberdons, fijngesneden en enkele als versiering
250 g mascarpone
12 lange vingers
2 eetlepels crème de cassis
100 g blauwe bessen

Bereiding:
• Klop het eigeel, merg van het vanillestokje en de suiker op. Voeg de room, de cuberdonstukjes  en de mascarpone toe en klop tot een stevige massa.
• Verdeel deze massa over enkele glaasjes. Doop de lange vingers in de crème de cassis en leg ze op de glaasjes. Werk het geheel af met cuberdons en blauwe besjes naar eigen voorkeur.
• Laat de tiramisu 2 uur opstijven in de koelkast.



© Fiftyandme 2024