Recept: kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

Leestijd: 2 minuten

life-magazine

INGREDIËNTEN (voor 2 porties)

  • 200 g zilvervliesrijst of basmatirijst
  • 300 g snijbonen
  • 1 kaki
  • 1 rode paprika
  • 1 sinaasappel
  • 10 g verse dille
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 3 el Becel Light (vloeibaar) (30 g)

Variatie: Vervang bij deze heerlijke kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen eens de kaki door 150 gram bramen.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

voor kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

  1. Snijd de snijbonen in lange dunne repen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen de laatste 7 minuten mee. Afgieten en goed laten uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de kaki in partjes, de paprika in ringen. Rasp de sinaasappelschil. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees boven een diep bord (waarin het sap dat vrijkomt wordt opgevangen) tussen de vliesjes uit en leg ze in het sap op het bord. Hak de dille grof. Snijd de kabeljauw in 2 stukken.
  3. Verwarm de Becel Light in een grote koekenpan en bak de stukken kabeljauw 2 minuten aan elke kant. Neem de vis even uit de pan. Voeg de paprikaringen en de kaki aan de Becel in de pan toe en bak 3 minuten. Leg de vis er weer bij en voeg de sinaasappelpartjes, het sap, de dille en versgemalen peper naar smaak toe. Goed doorwarmen en de pan daarbij rustig heen en weer schudden. Meng de sinaasappelzeste en vers gemalen peper naar smaak met de rijst en snijbonen.
  4. Schep wat rijst met snijbonen op 2 borden. Verdeel de kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille ernaast.

www.becel.be

Meer info? Lees het artikel van voordelen van omega 3 en 6! Klik hier

Life-Magazine-omega_3_en_omega_6_article



© Fiftyandme 2024