Recept: Mosselen met curry, paprika en courgette

Leestijd: 2 minuten

Mosseltjes hoef je niet altijd natuur of in witte wijn te eten… Waarom niet eens dit experimenteel gerechtje met curry en Mediterraanse groentjes proberen?!

moules-cuites-avec-poivron-tomates-cerises-et-pain-complet-life-magazine

INGREDIËNTEN

  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 kg verse mosselen
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 100 ml appelsap
  • 150 g volkoren stokbrood
  • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
  • 2 el Becel Dressing

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Was de mosselen, gooi kapotte en ver openstaande mosselen weg. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Verwarm de Becel Original in een grote diepe pan en bak hierin de paprika en courgette met 1½ theelepel kerrie 3 minuten. Voeg het appelsap toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Schud alles goed op en laat de mosselen met het deksel op de pan in een paar minuten gaar worden (de schelpen zijn dan wijd open).
  3. Hak in de tussentijd de kruiden grof. Meng de Becel Dressing met een halve theelepel kerriepoeder en een kwart van de kruiden. Voeg de rest van de kruiden, de tomaten en vers gemalen peper aan de gaar gekookte mosselen toe, schud ze op en verwarm nog 2 minuten. Verdeel over 2 grote borden en geef de saus en het brood erbij.

www.becel.be

Meer info? Lees ons artikel ‘6 tips voor een gezonde lunch op het werk’! Klik hier

life-magazine-boulot

 


 


© Fiftyandme 2024