Recept: Pannenkoekjes met kaki yoghurt, esdoornsiroop en kaneel

Leestijd: < 1 minuut

Elke avond maken we een ander gerecht klaar, maar ‘s ochtends eten we steevast boterhammen met beleg… Nochtans kan je ook ‘s ochtends variatie brengen in je maaltijd! Gezond ontbijten doe je bijvoorbeeld met deze luchtige flensjes. 

INGREDIËNTEN

  • 1 kaki
  • 2 tl esdoornsiroop (maple syrup)
  • 1 mespuntje kaneel
  • 3 el vetvrije yoghurt
  • 20 g volkorenmeel
  • 2 el losgeklopt eiwit
  • 40 ml water
  • 1 el Becel Light (vloeibaar) (10 g)
  • Extra nodig: staafmixer

Variaties: Voeg eens verse munt toe aan de kakiyoghurt.

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Snijd de kaki in stukjes, houd een kwart van de stukjes apart en pureer de rest. Voeg de maple syrup en een mespunt kaneel toe. Schep de yoghurt er een beetje door (niet helemaal mengen).
  2. Roer een dun beslag van het meel, een mespunt kaneel, het eiwit en koud water. Verwarm 10 g Becel Light in een kleine koekenpan. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van het pannetje en bak het flensje tot de onderkant bruin en de bovenkant droog is. Keer om en bak de andere kant bruin. Laat op een bordje glijden. Bak op de zelfde wijze nog een flensje.
  3. Verdeel de kakiyoghurt over de flensjes, strooi de stukjes kaki erover en vouw de flensjes dicht.

www.becel.be

Nieuwsgierig? Ontdek hier waarom het ontbijt het beste begin van de dag is!
Klik hier

het_ontbijt_het_beste_begin_van_de_dag_article-life-magazine



© Fiftyandme 2024