Leestijd: 2 minuten
Een heerlijke cake waarbij banaan gedeeltelijk suiker vervangt als zoetstof. Om complexloos van te genieten!
INGREDIËNTEN
- 1 middelgrote banaan
- 2 el citroenrasp
- 120 g zachte Becel Bakken & Braden
- 50 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 120 g tarwebloem
- 0,5 zakje bakpoeder
Variaties: Vervang de walnoten eens door pijnboompitten of amandelschaafsel. Of voeg 1 theelepel gemalen kaneel toe. Maak de cake ook eens met volkorenmeel.
BEREIDINGSWIJZE (Voor 10 personen)
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Pel de banaan en pureer met het citroensap.
- Klop met een mixer met gardes in een grote kom de Becel Bakken & Braden met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
- Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 10 plakken.
Nieuwsgierig naar meer gezondheidstips? Lees onze wandeltips! Klik hier