Recept: broccolisoep met verse pestotopping en volkorentoast

Leestijd: 2 minuten

Becel (1)

INGREDIËNTEN (voor 2 porties)

• 200 g broccoli
• 1 sjalot
• 2 teentjes knoflook
• 0,75 tl kruidenbouillonpoeder
• 10 g basilicum
• 1 el pijnboompitten
• 0,75 tl geraspte parmezaanse kaas
• 30 g Becel Gold
• 4 volkoren boterhammen

extra nodig: staafmixer met beker

BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Breng de broccoli met de sjalot, de knoflook, 350 ml heet wateren het bouillonpoeder in een diepe pan aan de kook en kook op een matig vuur ca. 8 minuten tot de broccoli zacht is.

2. Haal ondertussen een paar mooie blaadjes van de basilicumtakjes en houdt ze apart. Maal of wrijf de rest van de basilicum (met steeltjes) met de pijnboompitjes in de beker van de staafmixer tot een pasta. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, de Becel Gold en versgemalen peper naar smaak erdoor.

3. Pureer de broccolisoep en voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Rooster het brood. Verdeel de soep over 2 kommen. Schep de pesto topping erop en strooi de achtergehouden blaadjes basilicum erover. Geef de toast erbij.

www.becel.be

Meer info? Lees het artikel van verzadigde vetten en onverzadigde vetten! Klik hier

goede-slechte-vetten-Life-Magazine



© Fiftyandme 2024