havermoutkoekjes

Recept: Havermoutkoekjes met citruszeste

Leestijd: < 1 minuut

INGREDIËNTEN (voor 10 koekjes)

  • 60 g havermout
  • 40 g volkorenmeel
  • 20 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1 el pittenmix
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 2 el honing
  • 1 tl sinaasappelzeste
  • 1 tl citroenzeste
  • 2 el sinaasappelsap
  • extra nodig: bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en schep ze goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 10 porties over het met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze iets platter.
  3. Bak de havermoutkoekjes, in de voorverwarmde oven, in ca. 10 minuten bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afsluitbare trommel.

becel.be


© Fiftyandme 2024