Recept: Pasta met sausje van eekhoorntjesbrood en wortel

Leestijd: 2 minuten

Houdt u ook van een heerlijk romige herfstpasta met paddenstoelen? Deze saus heeft dezelfde textuur maar bevat alleen maar groentjes en geen druppel room!

life-magazine-cèpe

INGREDIËNTEN

  • 300 g eekhoorntjesbrood (cèpes of boleten) of portobello paddenstoelen
  • 8 stengels bleekselder
  • 200 g wortelen
  • 3 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn of 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 4 el balsamico azijn
  • 200 tagliatelle (pasta)
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 1 krop (Romeinse) sla
  • 1 el Becel Dieetolie
  • Extra nodig: staafmixer

Variaties: Maak de saus van deze heerlijke eekhoorntjesbrood met tagliatelle, wortel en Romeinse sla eens met asperges of tomaat. Vervang dan wel de helft van de wortel en bleekselder.

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Maak het eekhoorntjesbrood of Portobello paddenstoelen, groenten en knoflook schoon. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snijd de stengels bleekselder in boogjes en de wortel in dunne plakjes. Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Breng een kwart van de cèpes, 3/4 van de bleekselder, 3/4 van de wortels, helft van de knoflook, helft van de rozemarijn en 300 ml water in een diep pannetje aan de kook en kook 15 minuten tot de groenten zacht en gaar zijn. Pureer het daarna tot een fijne saus. Breng op smaak met 2 el balsamicoazijn en vers gemalen peper naar smaak.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Verwarm – als de tagliatelle opstaat – de Becel Original in een koekenpan en bak de rest van de cèpes of Portobello’s, bleekselder, wortel, knoflook en rozemarijn 4 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  3. Was en droog in de tussentijd de Romeinse sla. Doe in een schaal, besprenkel vlak voor het eten met de olie en 2 el balsamicoazijn. Strooi er wat vers gemalen peper over en hussel door elkaar. Meng de tagliatelle met de saus. Verdeel over 2 diepe borden en schep de gebakken paddenstoelen en groenten erop.

www.becel.be

Meer info over dit gezond gerechtje? Lees ons artikel over verzadigde en onverzadigde vetten! Klik hier 

life-magazine-graisse

 


 


© Fiftyandme 2024