Leestijd: 2 minuten
Toegegeven, schorseneren schoonmaken is niet de leukste job, maar dit lichte, smakelijke recept is het klusje absoluut waard!
INGREDIËNTEN
- 700 g schorseneren
- 150 g volkoren penne pasta (of andere volkoren pasta)
- 100 g cherrytomaatjes
- 100 g prei
- 3 teentjes knoflook
- 15 g verse Italiaanse kruiden (of halve el gedroogde)
- 150 g kipfilet
- 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
- 100 ml tomatenpassata
- 2 el vetvrije yoghurt
Variaties: Vervang de schorseneren door groene of witte asperges.
BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)
- Schil de schorseneren met een dunschiller en met huishoudhandschoenen aan (anders worden de handen heel erg zwart!). Snijd elke schorseneer in 8 lange stukjes. Was ze met koud water. Leg ze direct in een diepe pan in een laagje water.
- Breng het water aan de kook en kook de schorseneren op een matig vuur 15 minuten voor. Afgieten en goed laten uitlekken.
- Kook de volkoren pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de tomaatjes. Snijd de prei in smalle ringen. Pel en snipper de knoflook. Hak de kruiden grof. Snijd de kip in kleine stukjes.
- Verwarm de Becel Original in een wok. Roerbak de kip hierin 1 minuut. Voeg de schorseneren toe en roerbak 6 minuten. Voeg de prei, de knoflook, de kerstomaatjes en de kruiden toe en roerbak nog 2 minuten. Roer dan de tomatenpassata en royaal versgemalen peper erdoor en goed doorwarmen.
- Verdeel de pasta over 2 diepe borden. Schep het schorsenerenmengsel erop. Verdeel de yoghurt er aan tafel over.
Meer info over gezonde voeding? Klik hier!