Recept: rauwkost met dukkahdip

Leestijd: < 1 minuut

life-magazine-dukkahdip-met-rauwkost

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 10 g hazelnoten
  • 1 tl sesamzaad
  • 10 g havermout
  • 0,25 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 0,25 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1,5 el Becel Slaolie (15 g)
  • 75 g bospeen
  • 75 g bleekselder
  • 75 g bloemkoolroosjes

Variaties: Vervang de hazelnoten eens door amandelen.

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, de havermout, de koriander, de komijn en voeg peper naar smaak toe. Doe de dukkah in een klein kommetje. Schenk de Becel Slaolie in een klein kommetje.
  2. Schraap de worteltjes en maak de bleekselder schoon. Snijd ze in de lengte in dunne repen. Leg de wortel, de bleekselder en de bloemkoolroosjes op een schaaltje. Zet de dukkah en de Becel Slaolie erbij. Dip de groenten in de olie en vervolgens in de dukkah.

Tip: Deze heerlijke dukkahdip met rauwkost is een lekker en verantwoord tussendoortje.

www.becel.be

Meer info? Lees het artikel ‘6 tips voor een gezonde lunch op het werk‘!

life-magazine-boulot



© Fiftyandme 2024