Recept: Romige pasta met champignons en parmezaan

Leestijd: 2 minuten

Een eenvoudige combinatie die haar sporen al lang heeft verdiend in de Italiaanse keuken: champignons en parmezaan. Romig wordt de pasta door een eitje door de groenten te roeren.

life-magazine

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselder
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g volkoren penne pasta
  • 1 ei
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el gescheurde blaadjes basilicum

Variaties: Deze vegetarische romige pasta met bleekselder en champignons is ook erg lekker met aardappelpuree, in plaats van pasta. Vervang de pasta door zelfgemaakte aardappelpuree van 500 g geschilde bloemig kokende aardappelen, lekker smeuïg gemaakt met een flinke scheut warme halfvolle melk en versgemalen peper naar smaak.

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Pel en snipper de ui. Maak de stengels bleekselder schoon en snijd ze in dunne boogjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Verhit de Becel Original in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de bleekselder toe en bak 5 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze in ca. 4 minuten bruin.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los. Giet de pasta af in een vergiet en doe het direct weer terug in de pan. Roer er met een houten lepel het losgeklopte ei en de groenten door. Voeg peper naar smaak toe en verdeel de pasta over 2 borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de basilicum. Serveer direct.

www.becel.be

Nieuwsgierig naar meer gezonde voedingstips? Ontdek hier hoe u gezond kan eten voor uw hart! Klik hier

becel-coeur-life-magazine


 


© Fiftyandme 2024