Recept: smakelijke hutsepot met groentjes en gerookte makreel

Leestijd: < 1 minuut

hoche-life-magazineINGREDIËNTEN

  • 500 g krielaardappelen met schil
  • 250 g winterwortel
  • 200 g bleekselder
  • 100 g gepeperde gerookte makreel
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 2 el piccalilly

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Was de krieltjes en snijd ze in vieren. Kook ze 5 minuten in een flinke laag water, giet ze af en laat ze uitdampen. Schil de wortels met een dunschiller, snijd ze in dunne plakjes en halveer ze. Maak de bleekselder schoon, houd wat blaadjes apart voor de garnering en snijd de stengels in dunne boogjes. Verdeel de gerookte makreel in stukjes.
  2. Verwarm de Becel Original in een sauteerpan (of wok) met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes met de wortel en de bleekselder in 7 tot 10 minuten al omscheppend lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de hutsepot op 2 borden. Verdeel de makreel erover en schep de piccalilly erbij. Bestrooi met de fijngesneden bleekselderblaadjes en serveer direct.

www.becel.be

Nieuwsgierig? Ontdek hier hoe u uw zoutinname kan verminderen!

becel sel-life-magazine





© Fiftyandme 2024