Recept: Zalmsalade met asperges en pompelmoes

Leestijd: 2 minuten
  • 600 g dunne groene asperges (of witte asperges)
  • 1 bruine pistolet
  • 2 el Becel Light (vloeibaar) (20 g)
  • 1 roze pompelmoes
  • 4 takjes dille
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • 50 g zalmsnippers
  • 2 blaadjes sla

BEREIDINGSWIJZE (Voor 2 personen)

  1. Schil witte asperges (groene hoeven niet te worden geschild). Snijd van de onderkant van de asperges het taaie stukje van ca. 2 cm af. Kook de asperges in een laagje water (ze moeten net onder staan) ca. 15 minuten (dikke asperges hebben langer nodig). Afgieten, met koud water afspoelen, laten uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de pistolet in sneetjes en bestrijk de ze aan beide kanten met Becel Light. Bak ze een paar minuten in een droge koekenpan tot ze krokant zijn en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Schil de grapefruit met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vocht dat vrijkomt op. Hak de dille fijn. Meng de yoghurt met het grapefruitsap, driekwart van de dille en wat vers gemalen peper.
  4. Verdeel de slablaadjes, asperges, partjes grapefruit en zalmsnippers over 2 grote borden. Schep de yoghurtdressing erover en serveer met de toast.

www.becel.be

Meer informatie over een gezonde levensstijl? Lees ons artikel over “Kom in balans”
Klik hier 

kom in balans article


 


© Fiftyandme 2024