restaurants antwerpen geopend

3 must-know restaurants die recent in Antwerpen geopend zijn

Er zijn alweer zoveel nieuwe restaurants geopend in Antwerpen! We zochten daarom drie van onze favorieten voor je bijeen. Of je nu een fijnproever bent op zoek naar de meest innovatieve gerechten of naar een nieuwe eetervaring, deze nieuwe restaurants hebben voor elk wat wils.

Leestijd: 2 minuten

ROJI

Sinds 11 juni heeft ROJI opnieuw haar deuren geopend van hun zomerterras. Na een succesvolle editie twee jaar geleden, sluit deze gerenommeerde naam in de horecascene deze zomer opnieuw tijdelijk de deuren van hun vertrouwde vestiging op de Oude Koornmarkt om te verhuizen naar een zonnige locatie. Met een adembenemend uitzicht op de Schelde en het MAS, en met zowel een overdekt terras als een terras op het strand, heeft ROJI dit jaar gekozen voor Maison Mason als hun zomerse hotspot. Hier kun je de hele zomer genieten van overheerlijke sushi en andere fingerfood uit de verrukkelijke Frans-Japanse keuken, dit alles in een sfeervolle setting. De menukaart blijft trouw aan de culinaire hoogstandjes die je gewend bent, maar er zijn ook enkele spannende nieuwigheden toegevoegd om je smaakpapillen te prikkelen.

Tavernierkaai 1, 2000 Antwerpen
roji.be

and/or

and/or is in essentie geen vegan restaurant, maar veel gerechten met lokale ingrediënten zullen dat wel zijn omdat ze de meest plantaardig mogelijke aanpak gaan. Pas indien vis- of vleesgerechten in hun duurzame en no/low-waste concept passen, zullen we het erin verwerken. Vooral het cv van de chef, Karen Shu, fascineert ons: eerder kookte ze op hoog niveau in New York City (zelfs bij een Michelin sterrenrestaurant in Manhattan), maar streek nu toch neer in Antwerpen om ons te doen nadenken over de manier waarop we eten. O, en voor een goed glas wijn moet je hier ook zeker zijn.

Haantjeslei 1, 2018 Antwerpen
andorantwerp.com

Cobra

Onlangs heeft COBRA zijn deuren geopend in het bruisende hart van Antwerpen, waar het een ongeëvenaarde ambiance, stijl en een uitgestrekt terras naar de Leopoldplaats brengt voor jong en oud. COBRA bestaat uit een gepassioneerd team van vier professionals, waaronder de internationaal opgeleide en veelzijdige gastvrijheidsexpert Jerome Decraene, en de culinaire fijnproever en muziekliefhebber Steff Grumiau, die beiden het managementteam versterken. Als kers op de taart heeft Ran Van Ongevalle de cocktails ontwikkeld. Verwacht een stijlvolle bar met hoogwaardige gerechten die je zelf kunt combineren en delen. Bovendien beschikt COBRA over maar liefst twee ruime terrassen op een van de zonnigste plekken in de stad. COBRA is geopend en staat klaar om haar gasten te verwelkomen!

Leopoldplaats 3, 2000 Antwerpen
cobra-antwerp.com


© Fiftyandme 2024