antwerpen terrassen water

Antwerpen: de mooiste terrassen aan het water voor de zomer van 2022

Temperaturen boven de 20°C, wat wil dat zeggen? Terrasjesweer! Maar dan het liefst natuurlijk één langs de Antwerpse waterlijn.

Leestijd: 2 minuten

De de mooiste terrassen van Antwerpen, gelegen aan het water.

Het Pomphuis

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Pomphuis (@het_pomphuis)

Als je plaatsneemt bij Het Pomphuis geniet je van een prachtig uitzicht op de Antwerpse Haven. Op elk moment van de dag ben je er welkom voor drankje en hapje. Bevalt het je des te meer? Dan kan je zelfs een reservatie maken voor een gezellig diner met vrienden, familie of je liefdespartner. De vooropgestelde menukaart is voorzien van lokale, seizoensgebonden kwaliteitsingrediënten. Antwerpen heeft er met Het Pomphuis duidelijk een nieuwe parel bij. Sun’s out!

Siberiastraat z/n
2030 Antwerpen
hetpomphuis.be

RAS

Met het uitzicht over de Schelde en de kaaien heeft het RAS (Restaurant Aan de Stroom) één van de mooiste terrassen van Antwerpen. Tijdens deze zonnige dagen kan je er van een kwalitatief drankje en hapje genieten. De grote raampartijen aan het water creëren daarenboven een totaalbeleving. Het lijkt alsof je met een boot op een uitgestrekt meer vertoeft. Maar ook heeft het restaurant nog een buitenterras waar je aan het water zit.

Ernest Van Dijckkaai 37
2000 Antwerpen
ras.today

Regatta Club

Niet alleen midden in ’t stad vind je de leukste terrasjes, maar er zijn tegenwoordig ook heel wat hippe bars aan de overkant van de Schelde. Op Linkeroever vind je onder andere Regatta Club. Wat is het concept? Het terras drijft door middel van een steiger op het water en is omgeven door mooie natuur. Het zonnetje zorgt voor een intense beachbar-vibe.

Katwilgweg 1
2050 Antwerpen
regattaclub.be

Café STORM

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CAFE STORM (@cafe_storm)

Aan de voet van museum het MAS kan je genieten van een lekker koud drankje, heerlijke maaltijd en een schitterend uitzicht op de jachthaven. Tot rust komen was nog nooit zo gemakkelijk als bij café STORM. Wel strikt aangeraden: zonnecrème! Het zachte briesje daar aan het water maakt dat je de zon niet gauw voelt branden.

Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
cafe-storm.com

Club Cabane 

Een ander verborgen pareltje op Antwerpen-Linkeroever is Club Cabane. De broers Van Ostade openden er nog maar net de deuren van de bar en ze staan al te popelen om jou te mogen ontvangen. Ze laten je er borrelen en smikkelen met de skyline van Antwerpen, het water en de padelvelden als decor. Zomerse fietstochtjes, wandeltrips of een uitdagende padelmatch wissel je best af met een drankje aan het prachtige terras met zicht op de oevers van de Schelde. Maar er is nog meer waarom deze plek de verwachtingen overstijgt. De aanlegsteiger van de waterbus ligt enkele meters verderop en de gratis veerboot naar Rechteroever is op een steenworp verwijderd. De ideale ligging maakt Club Cabane dé hotspot om even halt te houden.​

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024