De 8 beste terrassen in België met een speeltuin

Ontdek in Wallonië, Brussel of Vlaanderen onze favoriete terrassen met een speeltuin voor jong en oud om zich te amuseren. Een vakantiegevoel, op een steenworp afstand van je huis…

Leestijd: 4 minuten

In Vlaanderen

Marie Siska: een tijdloze plek

Van alle terrassen met een speeltuin in heel België is dit zeker de beste die wij aan kunnen bevelen. Van generatie op generatie verwent Marie Siska kinderen die de Noordzee bezoeken. Meer dan alleen een uitstekend restaurant, het is bijna een mini pretpark (met een gedeelte gereserveerd voor peuters vanaf 1 jaar!). Naast de sappige wafels kun je er het beste van onze Belgische specialiteiten eten (de mosselen zijn te gek, de solettes ook voor kinderen!). En vergeet de traditionele Pimm’s niet. Een must om ze te laten glimlachen tijdens alle feestdagen.

terrassen met speeltuin

Meer informatie vind je op siska-marie.com

Waikiki Beach: het strand als speelplaats

In Knokke zijn kinderen koningen! Op Waikiki Beach vermengen de vreugdekreten van de kleintjes zich met het rinkelen van de stromende Spritz. Het is goed, zo goed. Terwijl sommigen hun papieren bloemen verkopen, vullen anderen hun emmers aan de voet van het kasteel. Tenzij ze liever het piratenschip of de reuzenglijbaan hebben? Een echt paradijs voor het hele gezin.

terrassen met speeltuin

Meer informatie vind je op waikikibeach.be

In Brussel (en omgeving)

De Brasserie du Prince d’Orange: een binnen- en buitenspeeltuin

Bij alle weersomstandigheden en het hele jaar door weet de Brasserie du Prince d’Orange hoe ze gezinnen moet behagen. Op het menu staan de grote klassiekers van de Brasserie, maar ook een visboer die uitstekende schalen met zeevruchten voorstelt om te proeven op het immense terras (indien nodig verwarmd) of in een chique inrichting die onlangs is vernieuwd. Terwijl de (groot)ouders genieten van een cocktail, vermaken de kinderen zich in de binnenspeelkamer en op de glijbaan in de prachtige tuin.

Meer informatie vind je op restauration-nouvelle.be

De Chalet van Laerbeek: een groen kader in Brussel

Niet ver van de Basiliek, in een groot bosrijk park, is het Chalet van Laerbeek de ideale plek om een hapje te eten (waaronder de zeer gewaardeerde wafels, pannenkoeken en zelfgemaakt ijs). Kinderen van alle leeftijden zullen niet weten wat te doen met de vele attracties die worden aangeboden. We bevelen ook het reusachtige lunchbuffet op zondag aan.

Meer informatie vind je op restauration-nouvelle.be

In Wallonië

Schievelavabo La Hulpe: een goede spaghetti met goed uitzicht

De Schiev’ voor de vaste gasten, opende een paar pedaalslagen van het Meer van Genval. Het grote terras kijkt uit op een grote speeltuin waar de kleintjes zich prima zullen vermaken. De Schievelabo staat al lang bekend om zijn pasta, maar biedt ook een gevarieerd menu voor alle smaken. De prijs-kwaliteitverhouding is onklopbaar in de regio.

Meer informatie vind je op schievelavabo.com

La Marelle: een sprong terug naar de kindertijd

In Mons is dit adres dé plek om een koud biertje te drinken en/of een klein feestje te bouwen met vrienden en (kleine) kinderen. Wij houden van de typische bistro-sfeer en de verlengde openingstijden voor de lange zomeravonden (tot 23.00 uur)… A la carte? Knabbels voor bij het aperitief, kindermenu’s om weer op krachten te komen, en een heel assortiment broodjes.

Meer informatie vind je op fernez.com

Het Domaine de Malchamps : voor vleesliefhebbers

Een warm onthaal, pierrades, uitzonderlijke vleeswaren, kleurrijke salades, een goed uitgeruste speeltuin (trampoline, schommel,…), en een bucolisch terras… Het Domaine de Malchamps zal je deze zomer betoveren!

terrassen met speeltuin

Meer informatie vind je op domainedemalchamps.be

Het Houte-si-Plou Lieveheersbeestje: een sprookjesland

Van alle terrassen met een speeltuin, is elke inwoner van Luik is eens naar Houte-si-Plou geweest. La Coccinelle biedt op één plek: ontspanning voor (groot)ouders, plezier en lekkernijen voor kinderen, in een groene en veilige omgeving.

Meer informatie vind je op coccinellebrasserie.be

Meer ideeën voor kindvriendelijke restaurants en terrassen, met of zonder speeltuin, op kidresto.com

Lees ook
Terrassen in Antwerpen: 8 toffe adressen om eindelijk weer neer te strijken >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022