terrassen leuven

Terrassen in Leuven: de beste plekken om deze zomer neer te strijken

Van luxueuze wine bars tot authentieke cafés, in Leuven vindt iedereen wel een terras naar zijn smaak om volop te kunnen genieten deze zomer.

Leestijd: 2 minuten

Slō

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door slow bar (@slo.leuven)

Ben je een minimalist fijnproever en heb je zin in casual wining en dining? dan moet je zeker eens langsgaan bij Slō in Leuven. Je kan er genieten van een assortiment aan wijnen, cocktails en een grote keuze aan sharing platters. Het interieur is clean, strak en zet volop in op modern design. Slō zorgt met zijn elegante eenvoud voor een stukje Scandinavië in de Naamse straat.

Waar: Naamsestraat 16

De Dokteur

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @dokteur_leuven

Heb jij al eens een cocktail gedronken uit een maatbeker? Je kunt het in ieder geval zeker eens uittesten op het gezellige terras van de Dokteur vlakbij de Oude en de Grote Markt. Of het nu is voor een apero met de meiden of een romantische date night, Dokteur zorgt voor een gemoedelijke sfeer met zijn unieke interieur: van neon rode lichten tot röntgenscans aan de muur.

Waar: Mathieu de Layensplein 1

Het Strand

Het terras van Het strand is een walhalla voor elke cultuurjunkie. Het is een rustige en charmante plek, net boven de alternatieve cinema ZED, waar je kan genieten van een drankje en een gezelschapsspel. Dit terras tussen het groen is ideaal voor een gezellige babbel na de film of een leuk familie-uitje. Je kan er genieten van frisse (sterkere) drankjes en heel wat vegan hapjes en gerechtjes.

Waar: Tiensestraat 138

Onan Coffee & Tea

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Onan (@onan.coffeetea)

Laten die wijntjes en biertjes je wat koud en heb je meer zin in een goede kop koffie of een warme tas thee? Dan kan je terecht bij Onan in het gezelligste straatje van Leuven. Midden in de Parijsstraat zit het terras van de Onan altijd vol levensgenieters die vertoeven in de zon met hun authentieke koffietjes. De eigenaars zijn gepassioneerd én geschoold over alles wat met koffie te maken heeft en doen er dus ook alles aan om je de lekkerste en verste brews voor te schotelen.

Waar: Parijsstraat 28

Café Commerce

Ben je een beetje meer old school en snak je naar terrassen comme les parisiens? Café Commerce is the place to be. Met een prachtig uitzicht op de Universiteitsbibliotheek kan je bij de Commerce genieten van een frisse pint in het avondzonnetje. Pro tip: als je na het avondeten gaat, is de kans groot dat ze hun overige stokbroden van de dag uitdelen. Niets beters dan back to basic met een pintje en een stuk baguette.

Waar: Herbert Hooverplein 16

Madmum Coffee Vaartkom

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door madmum coffee (@madmumcoffee)

Een gids over terrassen in Leuven is uiteraard niet compleet zonder de Madmum te vernoemen. Hoewel elk terras zijn eigen charme heeft, de Madmum heeft namelijk vijf vestigen in Leuven, is het terras aan de Leuvense vaartkom toch wel onze favoriet. Zo kun je genieten van een lekkere tas koffie of een hippe cocktail op het terras aan het water met uitzicht op de woonboten die aangemeerd liggen. Heb je een kleine honger dan kun je ook proeven van hun heerlijke brunch- en lunchkaart.

Waar: Vaartkom 33

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024