Leestijd: < 1 minuut
Ingrediënten:
- Aubergine
- Olijfolie
- Gedroogde tijm
- Zout
- Gedroogde rozemarijn
Bereiding:
- Strooi het zout, de tijm en de rozemarijn op de bodem van een warmteplaat.
- Snij de aubergines in de lengte middendoor en leg de helften op de plaat neer.
- Vul die dan voor de helft met olijfolie.
- Bak gedurende twee uur op 110°C in de Thermodyne.
Ingrediënten:
- Voor de satésaus:
- 200 g Taiwanese barbecuesaus
- 25 g witte-sesampasta
- 75 g gezouten pindapasta
- 20 g vlees van Taiwanese garnalen
- 150 g sojasaus
- 35 g bonietazijn
- 12 g rijstazijn
- Voor het rundvlees (4 personen)
- 140 g Holsteinrundvlees, zes weken gerijpt.
- Garnering en kruiden:
- 2 granaatappels
- 1 bosje munt
- 100 g bonietsesam
- 20 cl gerookte olijfolie
- 20 cl arganolie
- 20 cl sudachi-ponzuazijn
Bereiding:
- Mix de barbecuesaus, de sesam- en pindapasta en garnalen gedurende 5 minuten op maximumsnelheid in de Thermomix.
- Voeg er dan de rest van de ingrediënten aan toe en blijf nog 3 minuten doormixen.
- Snij het rundvlees in plakjes van 1,5 mm dik.
- Leg 2 plakjes op elkaar, vouw ze dubbel en rol ze horizontaal zodat ze een roos vormen.
- Maak de granaatappel schoon.
- Snipper de munt fijn.
Het bord dresseren:
- Snij de gebakken aubergine in 2 rechthoeken.
- Overgiet ze gelijkmatig met een dun laagje satésaus en bestrooi ze met een gram bonietsesam.
- Verwarm de aubergine gedurende 5 minuten in een oven op 120°C.
- Giet 1/4 cl gerookte olijfolie, 1/4 cl arganolie en 1/2 cl sudachi-ponzuazijn in een diep bord.
- Leg de aubergine in het midden van het bord en plaats de rundrozet ernaast.
- Strooi de fijngesnipperde munt over de aubergine en leg 6 tot 7 granaatappelpitten op de rundrozet.