alain bianchin

Gekonfijte aubergine met Taiwanese satésaus door Alain Bianchin

Gedaan met fondue en raclette ! Wij proeven de lente op ons bord ! De grote chefs laten zich van hun meest poëtische kant zien … Hun recepten rijmen in geuren en kleuren.

Leestijd: < 1 minuut

Ingrediënten:

  • Aubergine
  • Olijfolie
  • Gedroogde tijm
  • Zout
  • Gedroogde rozemarijn

Bereiding:

  • Strooi het zout, de tijm en de rozemarijn op de bodem van een warmteplaat.
  • Snij de aubergines in de lengte middendoor en leg de helften op de plaat neer.
  • Vul die dan voor de helft met olijfolie.
  • Bak gedurende twee uur op 110°C in de Thermodyne.

Ingrediënten:

  • Voor de satésaus:
  • 200 g Taiwanese barbecuesaus
  • 25 g witte-sesampasta
  • 75 g gezouten pindapasta
  • 20 g vlees van Taiwanese garnalen
  • 150 g sojasaus
  • 35 g bonietazijn
  • 12 g rijstazijn
  • Voor het rundvlees (4 personen)
  • 140 g Holsteinrundvlees, zes weken gerijpt.
  • Garnering en kruiden:
  • 2 granaatappels
  • 1 bosje munt
  • 100 g bonietsesam
  • 20 cl gerookte olijfolie
  • 20 cl arganolie
  • 20 cl sudachi-ponzuazijn

Bereiding:

  • Mix de barbecuesaus, de sesam- en pindapasta en garnalen gedurende 5 minuten op maximumsnelheid in de Thermomix.
  • Voeg er dan de rest van de ingrediënten aan toe en blijf nog 3 minuten doormixen.
  • Snij het rundvlees in plakjes van 1,5 mm dik.
  • Leg 2 plakjes op elkaar, vouw ze dubbel en rol ze horizontaal zodat ze een roos vormen.
  • Maak de granaatappel schoon.
  • Snipper de munt fijn.

Het bord dresseren:

  • Snij de gebakken aubergine in 2 rechthoeken.
  • Overgiet ze gelijkmatig met een dun laagje satésaus en bestrooi ze met een gram bonietsesam.
  • Verwarm de aubergine gedurende 5 minuten in een oven op 120°C.
  • Giet 1/4 cl gerookte olijfolie, 1/4 cl arganolie en 1/2 cl sudachi-ponzuazijn in een diep bord.
  • Leg de aubergine in het midden van het bord en plaats de rundrozet ernaast.
  • Strooi de fijngesnipperde munt over de aubergine en leg 6 tot 7 granaatappelpitten op de rundrozet.

www.alainbianchin.be


© Fiftyandme 2024