gezonde notenrepen

Gezonde notenrepen met chocolade maak je met slechts 5 ingrediënten

Je hebt zin in een snack en de baldadige gedachte om reep chocolade te pakken flirt met je. Maar stop, deze notenrepen met slechts vijf ingrediënten die je door elkaar mixt zijn een betere optie. En ze hoeven niet eens de oven in.

Leestijd: 2 minuten

Gezonde notenrepen

Notenrepen zijn toppers van eiwitbronnen en zitten vol met vezels, vitamines en antioxidanten. Je krijgt er energie van én ze beschermen tegen verkoudheid. Om tegen de middag te eten, wanneer je zin in zoet hebt maar ook met jezelf hebt afgesproken deze dag niet te sinneren. Staat er bijvoorbeeld een pot koekjes op kantoor? Daar ga je al! Een ongezonde, snelle keuze is zo gemaakt. Door deze gezonde snacks mee te nemen, voorkom je dat dat je gedurende de dag met een hongerige maag komt te zitten en je energie verliest. Of misschien bewaar je de notenrepen wel voor de ochtend, met wat yoghurt erbij kan het ‘t zomaar de brandstof zijn die je motor in de ochtend aanzwengelt.

De repen zijn suikervrij, tarwevrij en zuivelvrij. De dadels zijn zoet, noten zijn vet. Maar wel góede vetten en vezels, dus deze kleine krachtpatsers doen niets dan goeds voor lichaam en geest. Kies bijvoorbeeld voor hazelnoten, amandelen en cashewnoten. Cashewnoten zijn multi-inzetbaar en boordevol goede mineralen, zoals zink, koper en magnesium. Drie stoffen die bijdragen aan een goed immuunsysteem, zenuwstelsel en spieropbouw. De pure chocolade in de repen zijn ook niet erg, want: antioxidanten.

Dit heb je nodig

Voor 4 stuks

  • 100 gram dadels
  • 50 gram noten
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel pitten
  • 25 gram pure chocolade

En zo maak je ze

Maal de dadels tot plakkerige stukjes in een sterke keukenmachine die het malen van dadels aankan. Voeg vervolgens de noten, kokos en pitten toe en mix even kort door elkaar tot een grof mengsel. Hak de chocolade apart in stukjes en roer deze door het mengsel. Maak daarna een bol van het mengsel, leg op een stuk bakpapier en druk uit tot een vierkant met ongeveer een dikte van 1,5 cm en leg het vervolgens een halfuur in de ijskast. Wanneer je het vierkant eruit haalt kun je de repen snijden in de gewenste vorm van de repen. En that’s it… Nu nog oppassen dat je ze niet allemaal achter elkaar naar binnen schuift.

Bewaar de gezonde notenrepen in de diepvriezer of ijskast, want op kamertemperatuur kunnen de ingrediënten zacht worden en plakt alles aan elkaar.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2022