Hoe sport je immuunsysteem kan versterken

Voeding, slaap, lichaamsbeweging, stress en ouder worden zijn allemaal factoren die de kwaliteit van ons immuunsysteem beïnvloeden. Hoe kunnen we het sterker maken?

Leestijd: 2 minuten

Lichaamsbeweging

Een matig intensieve sportsessie stimuleert het immuunsysteem. De bloedcirculatie verbetert, waardoor de cellen en moleculen van het immuunsysteem beter circuleren door het lichaam. Dit beschermend effect op het immuunsysteem lijkt zelfs enkele dagen na de sportsessie te blijven voortduren.

Een matig intensieve oefensessie van maximaal zestig minuten per dag is ideaal. De keuze van de sport hangt af van de noden en de leeftijd. Bij Aspria kan je elke dag lessen volgen die specifiek bedoeld zijn voor vijftigplussers.

Een kwestie van evenwicht

De wereldwijde coronacrisis schudt onze gewoontes door elkaar. Brian Morris, CEO en medeoprichter van Aspria is tevreden over de strategische keuzes die hij maakte. De visie van Aspria beperkt zich niet tot fitness maar richt zich ook op gezondheid, welzijn en lichaamsbeweging voor alle leeftijden. “Dankzij een regelmatige en nauwkeurige opvolging door onze coaches en door onze Aspria Pro-dienstverlening, moedigen we onze leden permanent aan om voor zichzelf te zorgen en meer concreet om hun immuniteit op te krikken. In deze onzekere tijden, tijdens deze COVID-19-crisis beseffen we meer dan ooit dat gezondheid cruciaal is en dat fit zijn een buitengewone troef is om virussen, ziektes, lichamelijke kwaaltjes en ouderdom het hoofd te bieden. Deze crisis heeft aangetoond dat zorg dragen voor jezelf van het grootste belang is, en dat is waar Aspria elke dag opnieuw aan werkt.”

Naast de wellnessbehandelingen en –faciliteiten bieden de Aspria-clubs een aantal onmiskenbare voordelen: een onberispelijke netheid, verstrengde veiligheids- en hygiënemaatregelen en een app om activiteiten te reserveren, zodat het aantal personen in elke zone steeds beperkt blijft en de social distancing gegarandeerd is. De leden worden verzocht de veiligheids- en hygiënemaatregelen strikt te volgen en dat vinden zij prima. Brigitte, 59 jaar, is lid bij club Aspria Royal La Rasante en vertelt: “De groepslessen helpen mij om mijn mentale en fysieke gezondheid te herwinnen. Ik ga al veertien jaar niet meer naar de dokter. Nu ik terugkom naar de club weet ik zeker dat ik er goed aan deed om mijn lidmaatschap te vernieuwen. Ik wil me in deze tijden echt goed in mijn vel voelen. Dit vind ik bij deze club. De heropening van La Rasante gaat gepaard met geweldige voordelen: online inschrijven en alle veiligheidsmaatregelen. Ik voel me er helemaal veilig.”

Bekijk het filmpje van Brigittes getuigenis op www.aspria.com.

Wil je ook je gezondheid in handen nemen en je immuunsysteem versterken? Aspria biedt je een tevredenheidsgarantie van 90 dagen*.

* Aanbod geldig onder bepaalde voorwaarden.

Bronnen :

https://www.immunooncology.be/fr/IOpedia/immunooncologie/comment_fonctionne_le_systeme_immunitaire

Pizzorno JE Jr, Murray Michael T (Ed). Textbook of Natural Medicine, Churchill Livingstone, États-Unis, 2006, p. 645-654.

The Natural Pharmacist (Ed). Natural Products Encyclopedia, Conditions – Immune Support, ConsumerLab.com. [Consulté le 9 décembre 2010]. www.consumerlab.com

Starnbach MN (Ed). The truth about your immune system; what you need to know, President and Fellows of Harvard College, États-Unis, 2004.

https://www.brunet.ca/sante/conseils-sante/bienfaits-du-sport-sur-le-systeme-immunitaire/

 

 


© Fiftyandme 2022